İsmet Yarıkkaya; “İskenderunspor’a Kimse Sahip Çıkmıyor”

0
504

iskenderunspor ziyaret1İşte Acı Gerçek!

İskenderunspor 1967’nin düştüğü durumdan çok üzüntü duyduğunu dile getiren Turuncu-Mavili ekibin ilk kurucularından İsmet Yarıkkaya, İskenderunspor 1967’nin Kulüp Başkanı Nuri Üysen’e gerçekleştirdiği ziyarette, acı gerçekleri bir kez daha takıma sahip çıkmayanların yüzüne vurdu.

İskenderunspor’u, Ekrem Tacettin, Rahmetlik Dino, Cemil Soley ve bazı arkadaşlarla birlikte 1967’de kurduklarını söyleyen İsmet Yarıkkaya; “Çok güzel bir takımımız vardı. Türkiye’de isim yaptı. Buraya gelen her takıma 3 – 4 tane atar gönderirdik. Takımdaki bu başarı çok uzun süre devam etti. Fakat takımdaki futbolcuların büyük kısmı yöresel çocuklardı. Onun için de her zaman küçük bir İskenderunspor olarak kaldı. Ama bugün bakıyorum ki takımın arkasında başkandan başka hiç kimse yok ve maalesef amatör lige düştü. Takımın elini tutan hiç kimse kalmamış ve sahipsiz. Bu durum beni üzüyor Ama inşallah ben inanıyorum ki bu takım seneye tekrar 3. lige çıkacak” dedi.

İskenderunspor’un sahipsizliğinin yıllardır var olduğunu da ifade eden Yarıkkaya; “Bizde aynı sorunları yaşadık. Bir maçta mağlup olduk. Makzume’ye küfür edildi. O da takımı ve başkanlığı bırakınca İskenderunspor tarihi burada kapanmış oldu. Takıma en iyi sahip çıkan O başkanımıza böyle küfür yakışmadı. Zaman içerisinde İskenderunspor her geçen gün daha da sahipsiz kaldı. Bugün Nuri Üysen arkadaşımız takımın başına geçti. Maddi manevi yönden çokta yardım etti ama maalesef kader bizi amatör lige attı.

İskenderun’da bu kadar işadamı varken bakıyorum da hiç bir tanesinin İskenderunspor’a maddi yardımı olmadığı gibi manevi yardımları da olmamıştır. Ayrıca, bir diğer üzücü yanı da bir antrenman sahasının olmayışıdır. Belediyenin ve İskenderun Sanayi ve Ticaret Odasının bu duruma el atması gerekir. Günümüzde en ufak beldelerde dahi çok güzel antrenman sahaları var. Maalesef İskenderun gibi bir ilçemizde bunları göremiyorum” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here