İskenderunspor 1967 Evinde Hakem Kurbanı Oldu!

0
83

Menemen Belediyespor’u evinde konuk eden İskenderunspor 1967, öne geçtiği karşılaşma sonunda sahadan 3-1’lik skorla mağlup ayrıldı. Rakip futbolcunun 35. dakikada topu dışarıdan içeri alınmasını es geçen hakem, hem rakibin öne geçmesine vesile oldu hem de ev sahibini sahada 10 kişi bıraktı.

Maça her iki takımda hızlı başladı. Karşılaşmanın 8. dakikasında Mehmet Türk’ün ceza alanı içerisinde yere düşürülmesi ile hakem penaltı noktasını gösterdi. Penaltı atışını kullanan Ali Yıldırım’ın ilk vuruşu kural ihlali yapıldığı gerekçesiyle gol sayılmadı. Topun başına ikinci kez geçen Ali Yıldırım bu kez golü kaydetti: 1-0. Maçta yapılan sertliklere göz yuman orta hakem Sertan Bakar, uzun süre taraftarında tepkisine neden oldu. Rakip takımın 22. dakikada geliştirdiği atakta, topu önünde bulan Ramazan’ın sert şutunu kaleci Muhammet çıkardı, dönen topu iyi takip eden Muhammet bu kez topu ağlarla buluşturdu: 1-1.

2. Gol Maçın Dönüm Noktası Oldu…

Karşılaşmanın 35. dakikasında ev sahibinin ceza sahasına yakın bir noktada taç çizgisini geçen topu yan hakem görmezden gelirken, orta hakemde oyunu devam ettirdi. Gelişen atakta yapılan ortayı kaleci yumruklayarak uzaklaştırdı, ancak dönen top Ramazan’ın önüne düştü, o da topu ağlara gönderdi: 1-2. Gol öncesi pozisyona uzun süre itiraz eden Ali Yıldırım önce ilk sarı kartını ardından da ikinci sarı kartı görerek oyun dışı kaldı. İlk yarı da bu skor ile tamamlandı.

İkinci yarıda 10 kişi olmasına rağmen İskenderunspor 1967 daha fazla efor harcayan taraf oldu. Son vuruşlarda istediğini yapamayan ev sahibi, 87. dakikada bir gol daha yedi. Gelişen etkili atakta kaleci ile karşı karşıya kalan Umut, topu ağlarla buluşturdu: 1-3. Bu skor aynı zamanda karşılaşmanın sonucu oldu.

Hakemin yanlış kararları taraftarı olduğu kadar, İskenderunspor 1967 yönetimini de çileden çıkardı. Maç esnasında hakeminin yanlış kararları sürekli tartışmalara sahne oldu ve oyun zaman-zaman durdu.

5 Temmuz Stadında İskenderunspor 1967 ile Menemen Belediyespor arasında oynanan lig mücadelesini daha önce Menemen Kaymakamlığı yapan Yüreğir Kaymakamı Turgut Subaşı da izledi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here