İskenderunlu Şef’ten Uluslar Arası Birincilik!

0
593

İskenderunlu Şef Mikail Şengül, 29 Şubat 2020-1 Mart 2020 tarihleri arasında düzenlenen uluslar arası ‘İstanbul Culinary Cup 2020’ de kategori birinciliği elde ederek altın madalya almaya hak kazandı.

12 farklı kategoride gerçekleştirilen yarışmaya farklı illerden ve yurt dışından katılımcılar oldu. Aralarında Rafet İnce, Ali Ronay, Mehmet Yalçınkaya ve Şenol Demirtaş gibi ünlü şeflerin de yer aldığı jürinin değerlendirdiği tabaklar birbirinden güzeldi.

Her kategoride 30 yarışmacı birbirleriyle yarışırken, İskenderunlu Şef Mikail Şengül ise ‘Ps8 Restoran Kuzu Tabağı Yemeği’ kategorisinde 40 kişiyle yarıştı. Doğu Anadolu bölgesinden pek çok katılımcının olduğu yarışmada ‘Restoran kuzu menüsü’ oluşturan Şef Mikail Şengül, Hatay’ı temsil etti.

Tabağında, Anadolu mutfağıyla Avrupa mutfağını birleştiren Şef Mikail Şengül, farklı tabağıyla önce göze hitap etti. 20 jüriyi açıklamalarıyla da etkilemeyi başlatan Şengül, sanat eseri gibi hazırladığı tabağı, görsel ve sözlü sunumuyla ünlü şeflere güzel bir hikaye yaşattı.

Hem görüntüsü hem de lezzetiyle şeflerden tam puan alan İskenderunlu Şef Mikail Şengül, ‘Ps8 Restoran Kuzu Tabağı Yemeği’ kategorisinde birinci olarak altın madalya aldı. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here