İskenderunlu Katolikler Zeytin Dalı Bayramı ile Kutsal Haftaya Başladı

0
178

İskenderun Müjdeleme Katolik Kilisesi’nde geçtiğimiz Pazar günü, Mesih İsa’nın Yeruşalim’e Girişi ‘Zeytin Dalları-Palmiye Pazarı’ görkemli bir ayinle kutlandı. Ayin, Anadolu Havarisel Vekili ve Episkoposu Paolo Bizzeti tarafından yönetildi.

Kilise bahçesinde başlayan ayinde, ilk olarak hazırlanan zeytin dalları kutsandı ve ardından cemaat üyelerine dağıtıldı. Episkopos Bizzeti ve cemaat üyeleri, ellerinde zeytin dalları ve çiçekler olmak üzere, ilahiler söyleyerek bir süre bahçe içerisinde dolaştılar, daha sonra da kilise içerisine girdiler. Kilise içerisinde devam eden ayinde vaaz veren Anadolu Havarisel Vekili ve Episkoposu Monsenyör Bizzeti, konuşmasında sevginin öneminden söz etti.

Pederler ve cemaat üyesi iki kişi tarafından Mesih İsa’nın yakalanarak, yargılanıp haça gerilmesi süreci İncil’den bölümler halinde okundu. Ayine iştirak eden cemaat üyeleri, kilise korosunun söylediği ilahilere de iştirak ederek, yaşanan büyük coşkuya ortak oldular. Ayin sonunda, kilise bahçesinde Paskalya Kermesi de düzenlendi.

Zeytin Dalları Bayramının ardından ‘Kutsal Hafta’ya giren Katolik Cemaati bu hafta sonu da (Cumartesi) Paskalya Bayramını kutlayacak. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here