İskenderunlu Antrenör Kemal Okur’a ‘Dünya İkinciliği’ Apoleti

0
123

Bu Gurur Tüm Türkiye’nin!

İskenderun’un yetiştirdiği başarılı spor adamlarından Kemal Okur’un baş antrenörlüğünü yaptığı Ay-Yıldızlı Milli Takımımız, Kanada’nın Toronto kentinde gerçekleştirilen 23 Yaş Altı Dünya Tekerlekli Sandalye Basketbol Şampiyonası’nda ikinci olarak tüm ülkeye büyük bir sevinç yaşattı. Omzuna Dünya ikinciliği takan Milli Takım Baş Antrenörü İskenderunlu gururumuz Kemal Okur, bu organizasyonun kendileri için tecrübe olduğuna işaret etti.

Toronto’daki finalde İngiltere’ye karşı alınan 54-43’lük yenilginin ardından gelen dünya ikinciliğiyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Arif Ümit Uztürk, şampiyonanın çok çetin geçtiğini belirtti. Uztürk, dünya ikinciliği derecesinin bu branşta yakalanan en büyük başarı olduğunu, millilerin ellerinden gelen bütün gayreti ortaya koyduğunu da dile getirdi.

Uztürk; “Daha önce U-23’te aldığımız en iyi derece dünya beşinciliğiydi. Altın madalyayı kaçırdığımız için üzgünüz. İngilizleri Avrupa şampiyonasında hem grupta hem finalde yenerek şampiyon olmuştuk. Burada da arzumuz İngilizleri devirmekti ama mümkün olmadı” dedi.

Milli Takım Baş Antrenörü Kemal Okur ise Kanada’ya favori olarak geldiklerini hatırlatarak; “Bu özelliğimizi hem grupta, hem de çeyrek ve yarı final karşılaşmalarında gösterdik. Finalde maça iyi başlamamıza rağmen rakibimiz savunma bakımından daha üstün oynadı. Bazı hücum opsiyonlarımızı kullanma şansımız da olmadı. Dünya şampiyonası önemli bir organizasyon! Bizim için de önemli bir tecrübe oldu” diye konuştu. (Haber İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here