İskenderun’da Seçimin Galibi Tosyalı Oldu!

0
270

31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde, en çok oyu alan Cumhur İttifakı Ak Parti Adayı Fatih Tosyalı, İskenderun Belediye Başkanı seçildi. Millet İttifakı’nın CHP’li Adayı Dr. Yılmaz Şahutoğlu ise ikinci oldu. Ak Partili Tosyalı, 57 binin üzerinde seçmenden oy alırken, CHP Adayı Şahutoğlu ise 52 bin civarında seçmenin oyunu aldı.

Hatay’da ise en çok oyu alan Millet İttifakı’nın CHP’li adayı Lütfü Savaş, yeniden Büyükşehir Belediye Başkanı seçildi. CHP’li Lütfü Savaş, en çok oyu alarak ikinci kez Büyükşehir Belediye Başkanı seçildi. Cumhur İttifakı’nın adayı Ak Partili İbrahim Güler ise ikinci oldu.

Belen’de seçimin galibi Cumhur İttifakı’nın MHP’li Adayı İbrahim Gül, Arsuz’da Millet İttifakı’nın CHP’li Adayı Dr. Asaf Güven, Payas’ta ise Millet İttifakı’nın Ak Partili Adayı Bekir Altan oldu.

Arsuz’da %70’in üzerinde oy oranı ile CHP Adayı Asaf Güven ipi göğüslerken, Defne ilçesinde ise belediye başkanlığını yine CHP adayı İbrahim Güzel kazandı. Kesin olmayan sonuçlara göre, İbrahim Güzel 44 bin 844 oy aldı.

Payas ilçesinde Belediye Başkanlığını Ak Parti adayı Bekir Altan kazandı. Kesin olmayan sonuçlara göre, Bekir Altan 10 bin 393, CHP adayı Ali Oğuz 9 bin 528, Saadet Partisi adayı Recep Baysal 3 bin 638 oy aldı.

Erzin ilçesinde ise sürpriz yaşandı. %58 oy oranı ile CHP Adayı Ökkeş Elmasoğlu, Belediye Başkanı seçilirken, %39’luk oranla Ak Parti Adayı Hüseyin Gökçe ikinci oldu.

Hatay’da MHP’nin kazandığı bir diğer ilçe Dörtyol oldu. Dörtyol’da MHP’li Fadıl Keskin, %47’lik oranla birinci olurken, onu %46’lık oranla İyi Parti Adayı Metehan Duduoğlu takip etti. (Haber Merkezi)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here