İskenderun’da ‘Noel’e Hazırlık’ Devresi Başladı!

0
105

Hatay’ın İskenderun ilçesindeki Latin Katolik Kilisesi’nde, Katolik Kilisesi Takviminin ‘Yeni Yıl’ ilk ayini, geçtiğimiz hafta sonu Noel Bayramına hazırlık ayini ile birlikte gerçekleştirildi. Anadolu Havarisel Vekili ve Episkoposu Paolo Bizzeti’nin yönettiği tören ile Advent (Noel’e Hazırlık) Devresi de başlamış oldu. Noel’e Hazırlık Devresi dört hafta sürecek.

Noel Hazırlık Devresine giriş münasebeti ile gerçekleştirilen ayinde açıklamalarda bulunan Anadolu Havarisel Vekili ve Episkoposu Paolo Bizzeti; “Bu hazırlık devresinin ardından, İsa Mesih’in dünyaya gelişi olarak kabul ettiğimiz Noel’imizi coşkuyla kutlayacağız. Ruhen ve bedenen kendimizi Tanrı’ya adamak için çok önemli bir dönemi yaşıyoruz. Bu dönem içinde ellerimizi Tanrı’ya yönlendirmeliyiz ve dualarımızı hiçbir zaman eksik etmemeliyiz. İsa Mesih’in dünyamıza gelişi biz inananlar için büyük bir lütuftur. Bizimde tüm kalbimizle İsa’yı kabul etmemiz gerekir. Noel’e hazırlık devresinde Tanrı’mıza, kalbimizi Kutsal Ruhla doldurması için yalvaralım” diye konuştu.

İsa’nın Krallığı Bayramı Törenle Kutlandı

İskenderun’da bir önceki Pazar günü gerçekleştirilen ayinle ise ‘İsa’nın Krallığı’ Bayramı da özel bir törenle kutlandı. Noel’e Hazırlık devresinden bir hafta öncesinde gerçekleştirilen bu tören Katolik Kiliseleri için yılın son ayini oldu. Ayin ile birlikte Katolik Kiliselerinin A Yılı tamamlanmış oldu. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here