İskenderun’da Noel Ayini Pandemi Gölgesinde Gerçekleştirildi

0
47

Hatay’ın İskenderun ilçesindeki Aziz Nikola Rum Ortodoks Kilisesinde, İsa’nın doğumunun kutlandığı “Noel Bayramı” dolayısıyla 24 Aralık gecesi özel bir ayin düzenlendi.

Noel Ayinini, Kilise Pederleri Dimitri Yıldırım ve Yusuf Nicholas Papasoğlu yönetti. Ayine, İskenderun’da yaşayan Hristiyanların yanı sıra Müslüman vatandaşlar da katılarak Hristiyan âleminin bayram sevincine ortak oldular.

Noel Ayininde konuşan Peder Dimitri Yıldırım, Noel Bayramının Türkiye’de ve tüm dünyada; barışa, birlik ve beraberliğe, huzura vesile olması dileklerinde bulundu. Peder Yıldırım ayinde yaptığı konuşmasında; Allah bizleri sevdiği gibi, bizler de sevdiklerimize, birbirimize ve özellikle çocuklarımıza hediyeler verelim. Noel deyince aklımıza sevgi, saygı, huzur, mutluluk ve mütevazılık gelir. Noel Bayramı’nın dünya âlemine ve özellikle Türkiye’mize devletimize, milletimize huzur, barış, bolluk mutluluk getirmesini Rab Allah’tan dileriz. İyi bayramlar, mutlu Noeller” dedi.

İskenderun Ortodoks Kilisesindeki Noel Ayinine, CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin, İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, Arsuz Belediyesi eski Başkanı Nazım Culha da katılarak, cemaat üyelerinin bayramını kutladı. İlahi ve duaların okunduğu ayine katılan Hristiyanlar, mum yakarak dualar ettiler.

Tedbirlerin Alınmasıyla Cemaat Ayinlere Katıldı

İskenderun Ortodoks Kilisesi Vakıf Başkanı Can Teymur, kilisede düzenlenen Noel Bayramının kentte yaşayan Hıristiyan vatandaşlar tarafından her yıl kutlandığını ancak pandemi nedeniyle geçen yıl cemaatin ayine katılamadığını hatırlatarak; “Bu yıl tedbirlerin alınmasıyla, cemaatimiz Noel Ayininde kilisede bir araya geldi. İnşallah bu virüs olayı tamamen ortadan kaybolur, çok daha güzel şartlarda bayramımızı kutlarız. Yeni yılın ülkemize ve dünyamıza huzur ve barış getirmesini temenni ederim” şeklinde konuştu.

Teymur, ayine katılan protokol üyelerine bu mutlu günde kendilerini yalnız bırakmadıkları ve sevinçlerine ortak oldukları için teşekkürlerini de sundu.

Ayin sonunda çocuklara küçük hediye paketleri verilirken, cemaat üyelerine de Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından gönderilen Noel Sepetleri dağıtıldı.

Kutsal Ayin sonunda tüm cemaat üyeleri birbirleri ile bayramlaşarak Noel Bayramı coşkusunu doyasıya yaşadılar. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here