İskenderun’da ‘Kutsal Perşembe’ Ayininde ‘Ayak Yıkama’ Töreni

0
745

İskenderun Müjdeleme Katolik Kilisesinde dün akşam, İsa Mesih’in Haça gerilmeden önceki gecede Havarileri ile yediği Son Yemeğin anımsandığı ‘Kutsal Perşembe’ ayini yapıldı. Katedralde gerçekleştirilen ayini Antakya Katolik Kilisesi Pederi Paolo Raffaele Puglieze yönetirken, ayinde İsa Mesih’in havarilerinin ayağını yıkaması da temsili olarak gerçekleştirildi.

Ayinde bir vaaz veren Peder Puglieze, ayinde okunan İncil bölümlerinin neler anlatmak istediğinden söz etti. İsa Mesih’in havarilerin ayaklarını yıkamasıyla, ‘Benim size davrandığım gibi sizde birbirinize davranın’ mesajını verdiğini söyleyerek; “En büyük kardeşlik alçakgönüllülüktür. Yani İsa Mesih’in havarilerin ayaklarını yıkamasıdır. Buna şaşırıyoruz.

Rab dediğimiz İsa Mesih’in bir hizmetkâr gibi alçakgönüllülükle bir başkasının ayaklarını yıkaması bizi şaşırtıyor. Oysaki İsa Mesih, ‘Aranızda en büyük olan hizmetçiniz olacaktır. Kim kendisini yükseltirse, alçaltılır ve kim kendisini alçaltırsa, yükseltilir’ sözleriyle büyük olmak isteyenin hizmetkâr olması gerektiğini vurgulamıştır” dedi.

İsa Mesih’in 12 havarisinin ayaklarını yıkayarak ve öperek saygı gösterdiği son akşam yemeğinin temsilinde ise Peder Puglieze, cemaat üyesi 12 imanlının ayaklarını tek-tek yıkadı ve öptü.

Yapılan ayinin sonunda Peder Puglieze, Efkaristiya’yı alarak Şapel’e götürdü ve burada önce rahipler ve yardımcıları daha sonra cemaatin tapınması yapıldı. Müjdeleme Katolik Kilisesindeki tapınma, gecenin geç saatlerine kadar sürdü. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here