İskenderun’da Final-Four Yarı Final Heyecanı

0
109

Avrupa basketbolunun kulüpler bazındaki en önemli organizasyonu THY EuroLeague Final-Four’da tarihte ilk kez iki Türk takımı Fenerbahçe Beko ile Anadolu Efes birbirine rakip olarak sahaya çıktı. Bu dev müsabakayı Hatay Büyükşehir Belediyesi ve İskenderun Belediyesi dev ekranlarda canlı olarak yayınladı.

İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı’nın talimatıyla Atatürk anıtı önünde Fenerbahçe Beko, Anadolu Efes arasında oynanan Final-Four yarı final karşılaşması için dev ekran kuruldu. Atatürk Anıt Alanını dolduran taraftarlar, İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı’ya sevgi gösterilerinde bulundular. Karşılaşmayı Anadolu Efes 92-73 kazanarak tarihinde ilk kez THY Avrupa Liginde finale yükseldi.

HB’den Vatandaşlara Final-Four Sürprizi

17 Mayıs Cuma günü İspanya’nın Vitoria-Gasteiz şehrindeki Fernando Buesa Arena’da oynanan zorlu mücadeleyi Antakya Anıt Alanına kurduğu dev ekrandan Hataylılar ile buluşturan HBB ise vatandaşların tarihi maça tanıklık etmesine vesile oldu.

Ülke genelinde yakından takip edilen ve birçok Hataylının yoğun katılım gösterdiği maçta Fenerbahçe Beko’yu 92-73 yenen Anadolu Efes adını ilk defa finale yazdırdı. Anadolu Efes’in finaldeki rakibi Real Madrid’i 95-90 yenen CSKA Moskova oldu. (Haber Merkezi)