İskenderun’da da Nevruz Ateşi Yakıldı

0
585

Nevruz Bayramı, Yıldırımtepe mahallesindeki Nevruz Alanında yapıldı. HDP İl ve İlçe teşkilatı ile bazı STK’ların yer aldığı tertip komitesi tarafından düzenlenen Nevruz kutlama etkinliğine Adana Milletvekili Tülay Hamitoğulları da katıldı. Nevruz kutlamaları Emniyet ekiplerinin geniş güvenlik önlemleri altında yapıldı.

Nevruz ateşinin yakıldığı, Abdal grubunun müziği eşliğinde halayların çekildiği Nevruz Bayramında konuşan Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları, Nevruz’un Ortadoğu’ya barış, kardeşlik, adalet, eşitlik getirmesi dileğinde bulundu. Mart ayının baharı müjdelediğini, rengarenk çiçeklerin açtığını anlatan Hatimoğulları, mart ayının aynı zamanda birçok olaylara da tanıttık ettiğini söyledi.

Hamitoğulları insan haklarına ve demokrasiye saygının yerlerde süründüğünü ifade ederek; “Anayasada tanımlı olan düşünce ve ifade özgürlüğünü kullanmak isteyenlere karşı sosyal medya hesaplarında bir mesaj paylaştığı için insanlar yargı eliyle terbiye edilmeye çalışılıyor” dedi.

Bugün 2011’den beri Suriye’de savaşın devam ettiğini vurgulayan Hamitoğulları; “Ama Türkiye Suriye’den, savaşmakta olan bir ülkeden patates ithal eder hale gelmiş durumda. İşsizlik ve yoksulluk hat safhada, bugün mutfaklarımızda pişen, kaynayan tencereler, patlıcanı patatesi tanzim satış noktalarında arar hale gelinmiş durumdadır” diye konuştu.

Ülkede birçok insanın biat etmediğini ve bu kitlenin yüzde 50’den fazla olduğunu ifade eden milletvekili Hamitoğulları, iktidara ve sistemine karşı mücadeleyi sürdüreceklerini de söyleyerek; “Bu dönem, iktidara geri adım attırma dönemidir” dedi.

Katılımcılar daha sonra hep birlikte Nevruz ateşini yaktığı kutlamalarda vatandaşlar müzik eşliğinde halaylar çekti baharı kutladılar. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here