Iskenderun’da 1 Ton Uyuşturucu Hap Ele Geçirildi

0
25

Gümrük Muhafaza Ekiplerince İskenderun’da Dev Uyuşturucu Operasyonu…

Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza ekiplerince İskenderun’da bir limanda yapılan operasyonda 6 milyon 264 bin adet captagon cinsi uyuşturucu hap ele geçirildi. Söz konusu yakalama Gümrük Muhafaza ekiplerince bugüne kadar gerçekleştirilen en yüksek miktarlı uyuşturucu hap yakalaması oldu.
Birleşik Arap Emirlikleri’ne transit edilmek üzere İskenderun’da bir limana gelen 17 konteynerda “bina taşı” olarak beyan edilen eşya, Hatay Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü personelince riskli olarak değerlendirildi.
Narkotik dedektör köpek eşliğinde yapılan kontrolde dedektör köpeğin ürünlerin bir bölümüne tepki vermesi üzerine içerisinde uyuşturucu olduğundan şüphelenilen taşlar tek tek kırıldı. Yapılan incelemede taşların içerisinde gizlenen şeffaf paketlerin uyuşturucu haplarla dolu olduğu anlaşıldı.

Yapılan aramada 11 konteyner içerisinde 1 ton 72 kilo ağırlığında 6 milyon 264 bin 259 adet “Captagon” cinsi uyuşturucu hap ele geçirildi. Ele geçirilen maddenin piyasa değerinin yaklaşık 313 milyon lira olduğu belirlendi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here