İskenderun Yağmursuyu Tahliye Hatlarında Yenileme

0
84

hatsu-iskenderun4Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (HATSU), yağmur yağışları ile gelen sorunların bertaraf edilmesi için yapılan çalışmaların il genelinde sürdüğünü duyurdu.

Yağmur sularının yol üzerinde birikmemesi ve atıklardan dolayı tıkanan hatların temizlenmesi amacıyla yapılan projelerin aralıksız sürdüğünü bildiren Genel Müdürlük, İskenderun Barınak 1 No’lu Yağmursuyu Yükseltme İstasyonu’nda hat yenileme ve temizlik çalışması başlattı.

İskenderun ilçesinde bulunan yağmursuyu hatlarının tamamının deşarjını sağlayan istasyonda yapılan bakım onarım çalışmaları kapsamında bilgi veren İdare, ana hattın kılavuz aracıyla temizlenerek tıkanıkların giderildiğini ayrıca 1000’lik borularla 150 metre tahliye hattı döşeme çalışmasının başladığını aktardı.

Tesiste bulunan motor pompalarının 2 metre aşağı çekilerek havuzun dolmadan hızlı bir şekilde tahliye yapacağını bildiren HATSU, yapılan yenileme sayesinde oluşan kötü kokuların önleneceği ve caddelerde oluşan yağmursuyu sorunlarına son vereceğini açıkladı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here