İskenderun Teknik Üniversitesi Rektör Adayı Prof. Dr. Süleyman Yılmaz, Basın Mensuplarıyla Bir Araya Geldi

1
218

rektör adayı1“Şehrin Bütün Kültürel Katmanlarının Vereceği Yoğun Desteğe İhtiyaç Var”

Aksaray Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman Yılmaz, İskenderun Gazeteciler Cemiyetinde düzenlediği basın toplantısında İskenderun Teknik Üniversitesi için rektör adaylığını açıkladı. Cemiyet binasında basın mensuplarıyla bir araya gelen Rektör adayı Yılmaz, İskenderun Teknik Üniversitesi’nin kurulmasında emeği geçenlere teşekkür ederek konuşmasına başladı.

Cemiyetteki toplantıda Yılmaz’a Müteahhit Murat Sonel Aykut eşlik etti. Ortaokul ve liseyi beraber okuduklarını ifade eden Aykut, arkadaşı Süleyman Yılmaz’ın profesör olup memleketine faydalı işler yapmak adına geri geldiğini ve bu anlamda destek beklediklerini kaydetti.

Bölgenin özellikleri ve teknik üniversiteye ihtiyacı konusunda görüşlerini bildiren İskenderun Teknik Üniversitesi Rektör adayı Prof. Dr. Süleyman Yılmaz da; “Körfez ve liman ard bölgesindeki yükselen sanayi ile doğal kaynakların verimli işlemesinde öngörülerini iş dünyasına katma değer olarak kurulan İskenderun Teknik Üniversitesinin kurumsal kimliğini kazanarak beklentilere kısa zamanda cevap vereceğini düşünmekteyim. Teknik alt yapı ve donanımıyla çevresine fikir ve proje üretebilecek teknik üniversitenin mensuplarının aidiyet duygusuyla, akademik birikimiyle içinde yaşadıkları şehre ve topluma katma değer üretmeleri birincil ödevidir. Üniversiteler bu ödeviyle şehrin lokomotif gücünü temsil ederler.

rektör adayı2

Bir üniversitenin misyonunda Sosyal hayata Dair üniversite-toplum işbirliği, sivil toplum kuruluşlarıyla senkronize çalışması ne kadar önemliyse, sürdürülebilir kalkınmaya katkı sağlamak için üniversite-sanayi işbirliği, Ar-Ge Çalışmaları, İnovasyon çıktıları da önemlidir. Bu anlamda teknik çerçevede kurulan İskenderun Teknik Üniversitesi bu alanda önemli motivasyon kaynağı olacak ve Bilim ve Sanayi Bakanlığı’nın teşvikiyle kurulan teknoparklarla üniversitenin beynini, sanayicinin yatırımları doğrultusunda beklentileriyle buluşturacaktır.

Kurumsal Kimliğine uygun vizyon, misyon ve temel değerleriyle oluşan bir İskenderun Teknik Üniversitesi hepimizin ortak gayesi olmalıdır. Bunu gerçekleştirmek için, siyasetinden yerel yönetimlere, sanayicisinden sivil toplum kuruluşlarına, bürokrasisinden basın kuruluşlarına, kısaca şehrin bütün kültürel katmanlarının vereceği yoğun desteğe ihtiyaç vardır” şeklinde konuştu.

Rektörlük görevini layıkıyla yerine getireceğine inandığını vurgulayan Yılmaz; “Şimdiye kadar almış olduğumuz akademik terbiye ve disiplini, kazanmış olduğum bilgi ve deneyimi, iddialı olduğum yönetim organizasyonu yeteneğimi İskenderun Teknik Üniversitesi aracılığıyla bu topraklarda doğup yetiştim memleketimle paylaşmayı diliyorum” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here