İskenderun Süryani Katolik Kilisesindeki Noel Ayininde ‘Tanrı Sevgidir’ Vurgusu

0
639

Pederi olmadığı için yılda ancak birkaç kez ayin yapılan İskenderun Süryani Katolik Kilisesinde, geride bıraktığımız Noel Bayramı dolayısıyla yılın son Pazar günü bir ayin düzenlendi. Adıyaman Metropoliti Grigoriyos Melki Ürek tarafından gerçekleştirilen ayinde, İskenderunlu Hristiyanların da katılımıyla Noel ile birlikte Vaftiz Bayramı da kutlandı.

Koro ekibiyle birlikte Adıyaman’dan gelen Metropolit Ürek tarafından gerçekleştirilen ayine, İskenderun’daki Hristiyan cemaat üyelerinin yanı sıra Anadolu Havarisel Vekili ve Episkposu Paolo Bizzeti de katılım gösterdi.

Noel ve Vaftiz Bayramlarının anlamları ile bir Hristiyan’ın nasıl yaşaması üzerine oldukça kapsamlı bir vaaz veren Metropolit Ürek; “Noel ve Vaftiz Bayramı bizler için birer değerdir. Bu fırsatlarda hem kendimizle, hem ailemizle ve hem de çevremizle barışık olmak zorundayız. Barışçıl olmak Tanrı’nın gazabını yatıştırmak demektir. Böylece Tanrı’nın isteğini anlayabileceğiz. Bugünler, gerçek anlamıyla, sevgi, sevinç ve coşku günüdür. Sevgi bağlılık, hoşgörü ve esenlik hatta Rabbe dillerimizden dökülen övgü gibi şeylerin dışında, insan ruhunda başka bir şey sezilmemeli, düşünülmemeli, iştigal etmemeli.

Sevgi, sevilenin hayranlığını başka hayranlıklara tercih etmektir! Mademki Tanrı her şeydir diyorsak, o vakit tek tercihimiz O olmalıdır. Arzular, meşakkatler ve kaygılar insanla birlikte kaybolur, ancak insan Tanrı’da sevgi enerjisi ile yaşar. Gerçek sevgi, gönül bağladığımız Tanrı’nın hoşnutluğunu kazanmak, O’nun dışında kalan tüm varlıkların beğenisini kazanmaktan daha üstün olduğunu idrak etmektir” diye konuştu.

Vaazının ardından Kutsal Ekmeği de takdis eden Metropolit Melki Ürek, barış ve sevgi temennisi ile kutsanmış ekmeği ayine katılan tüm cemaate dağıttı.

İlahilerle devam eden Bereket, Barış ve Huzur temennileri ile mumlar yakılan ayine, İskenderun’daki Ortodoks, Katolik ve Süryani cemaatinden kalabalık bir topluluk katılırken, hep birlikte dualar edilerek Noel coşkusu bir kez daha paylaşıldı.

Ayin sonrasında kilise bahçesinde bir de kokteyl düzenlendi. Noel pastasını Metropolit Melki Ürek ve Episkopos Paolo Bizzeti birlikte kestiler ve ayine katılanları bereketle kutsayarak, bayramlarını kutladılar. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here