İskenderun Şiire Doyacak!

0
459

Tanzer Cereb yönetiminde 10 kişilik şiir ve müzik sevdalısı grup ‘Zaman Yolcularıydık, Sevdalandık’ dedi ve ‘Nasıl İsterseniz Öyle Düşleyin’ temalı şiir gecesi hazırladı.

Şiir gecesi ile ilgili İskenderun Gazetesiler Cemiyeti (İGC)’nde bir toplantı yapan Şef Tanzer Cereb, 9 Şubat 2019 Cumartesi günü saat 19.00’da Özel Arsuz Yükseliş Koleji Bilim Kampusunda düzenlenecek şiir gecesinin, tüm şiir geceleriyle ilgili bilinenleri unutturacağını, şarkılar ve drama desteğiyle bir sahne şovu hazırladıklarını kaydetti. Müzik Öğretmeni Kemani Murat Bulut ise şiirlerin şarkılarla ve drama desteğiyle bütünleştiği muhteşem bir şiir gecesi olacağını belirtti.

Gülşah Cereb, İhsan Şimşek, Özer Yüksel, Tanzer Cereb ve Yunus Keser’in şiirleri yorumlayacağı şiir gecesinde, Erdoğan Kutlu, Ethem Yavuz, Murat Bulut, Sedat Altun, Yasemin Cereboğlu ile Tarkan Ala sazlarıyla şiirlere eşlik edecekler. Burak Coşkunırmak ve Gizem Yüksel’in oyuncu olarak sahnede performans sergileyeceği şiir gecesinde, Derya Basın da solist olarak şiirlere hayat verecek.

Bu özel gecede şiirlerin, enstrüman ve şarkılarla hayat bulacağının altını çizen Cereb; “Müzik eşliğinde 24 şiirin sunulacağı ve tiyatral olarak canlandırılacağı ‘Nasıl İsterseniz Öyle Düşleyin’ adlı şiir gecemize, tüm sanatseverleri bekliyoruz. Çünkü şiir insanın en saf halidir, içidir. Kuralların baskısını reddeder, kendi var oluşumuz, sezgilerimiz, hakikatlerimiz, mısralarda ve şiirin imgelerinde canlanır. Ruh, üzerine örtülen örtüyü atar. Ruhun yürekle birleşmesinin en derin halidir” dedi.

İGC Başkan vekili Rızkullah Terbiyeli, bu sanatsal çalışmayı hazırlayan tüm ekibi tebrik ederek başarılar diledi. Terbiyeli; “Dilerim ki bu başarılı çalışmaları Türkiye geneline de yayarsınız” temennisinde de bulundu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here