İskenderun, Samandağ ve Altınözü’nde Uyuşturucu Operasyonları

0
190

Emniyet Göz Açtırmıyor!

Uyuşturucu ve uyarıcı madde kullanımı ve ticaretini engellemeye yönelik faaliyetlere aralıksız devam ediliyor. Emniyet ekiplerince, yapılan faaliyetler kapsamında, İskenderun başta olmak üzere, Samandağ ve Altınözü ilçelerinde çok sayıda uyuşturucu madde ele geçirildi.

Araç ve Üst Aramasına Takılanlar

Edinilen bilgilere göre, İskenderun Narkotik Suçlarla Mücadele (NSM) Grup Amirliği ve İskenderun İstihbarat Büro Amirliği görevlileriyle koordineli olarak uyuşturucu veya uyarıcı madde imal ve ticareti yapan şahıslara yönelik yapılan çalışmalarda 2 kişi gözaltına alındı.

O.B. ve G.Y. isimli şahısların bulunduğu araçta, Narkotik Dedektör Köpeği ARVEN marifetiyle arama yapıldı. Araç aramasında 65,12 gram Eroin, O.B. ile G.Y. isimli şahıslara yapılan üst aramasında ise O.B. isimli şahsın üzerinden 3 gram Metamfetamin, G.Y. isimli şahsın üzerinden özel reçeteye tabi 4 adet Neruda hap ele geçirildi. Suç unsurlarına el konulurken, şahıslara adli işlem yapıldı.

Altınözü’nde Uyuşturucu Madde Kaçakçılığı

‌Altınözü İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından Suriye sınırında bulunan Ziyaret Mahallesinde M.B. ve M.K. isimli şahısların aracı kontrol edildi.

Araç ile uyuşturucu madde taşıyacağı bilgisini alan yetkililer, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü, Ziyaret Piyade Hudut Karakol Komutanlığı ve Öğle isimli uyuşturucu madde arama köpeği ile birlikte söz konusu araçta arama yaptı. Yapılan aramada, aracın içinde 5.945 gr. plaka halinde uyuşturucu madde olduğu değerlendirilen toz esrar maddesi ele geçirildi. Şüpheliler M.B. ve M.K. gözaltına alındı.

Samandağ’da Salça İçinde Kubar Esrar

Bir başka operasyon da Samandağ’da gerçekleştirildi. Samandağ İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin yapmış olduğu çalışmada D.T. isimli şahsın Atatürk Mahallesi Muammer Aksoy Caddesi üzerinde bulunan bir kargo firmasına ait işyerinde şüpheli hareketler sergilemesi üzerine, Cumhuriyet Savcısının talimatı ile işyerindeki bir kargoya el konuldu. Yapılan aramada ise 1 kiloluk salça kutusu içerisinde 33.64 gr kubar esrar ele geçirildi. Konuyla ilgili adli tahkikata başlandı.

Öte yandan, yine Samandağ İlçe Emniyet Müdürlüğü görevlilerince uyuşturucu ve uyarıcı madde kullanımı ve ticaretini engellemeye yönelik faaliyetler kapsamında yapılan araştırma ve çalışmalarda İ.Ç. isimli şahsa ait ikamette aramalar yapıldı. Yatak odasında komodin üzerinde baza altında 2 gram kuru esrar maddesi ve ikametin çatı kısmında saksılar içerisine ekili vaziyette boyları 30 cm ile 120 cm arasında değişen 14 kök dişi Hint keneviri bitkisi ele geçirildi. Aramalar sonunda şüpheli şahıs hakkında adli işlem yapıldı. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here