İskenderun Polisi Dünya Engelliler Gününü Unutmadı

0
31

polis-engelliler günüİskenderun Polisi, ilçemizdeki engellilerin topluma kazandırılması ve insan haklarının tam ve eşit ölçüde sağlanması amacıyla engelliler yara­rına anlamlı bir etkinliğe imza attı.  İlçemizde yaşayan engelli çocuklar İskenderun İlçe Emniyet Müdür­lüğü’nün düzenlediği gezi etkinlikle­rine katıldı. Çocuklar, otobüslerle Samandağ ve Antakya’daki dini, tarihi ve turistik yerleri ziyaret ettiler.

“Siz hiç tekerlekli sandalyede oturup koşmayı denediniz mi? Siz hiç gözlerinizi bağlayıp annenizi görmeyi denediniz mi? Siz hiç kollarınızı bağlayıp birinin size yemek yedirmesini, su içirmesini beklediniz mi? Siz hiç konuşmayıp şarkılar söylemek istediniz mi? Siz hiç mar­tıların sesini dinlemek istediniz mi? Siz hiç engelli bir yakınınıza, arkada­şınıza baktınız, ilgilendiniz, ona yar­dımcı oldunuz mu? Siz hiç küçük bir çocuğu tekerlekli sandalyesinden ku­caklayarak alıp belediye otobüsüne bindiniz mi?” diye duygularını açıkla­yan İskenderun İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği görevlileri, asıl engelin yürek­lerde olduğunu; cesaret, azim, sevgi ve erdemin önünde hiçbir engel bulun­madığını, devletin sevgi kollarını top­lumun tüm kesim­lerine uzatmaya de­vam edeceklerini, kentin her yerini sevgi ve huzurla dolduracaklarını, huzurlu ve birlikte yaşamanın dayanılmaz mutluluğunu herkese, her kesime tattıracaklarını belirttiler.

Organize edilen gezilerden dolayı moral ve neşelerini arttı­ran engelli öğrenciler, Dünya Engelliler Günü’nü unutmayan İskenderun Polisi ve İlçe Emniyet Mü­dürü Cengiz Başar’a teşekkür ziyaretinde bulundular. Ziyarette, öğrenciler elleriyle yapmış oldukları tabloyu Cengiz Başar’a sundular.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here