İskenderun Meteoroloji Müdürlüğüne Mustafa Kurt Atandı

0
161

İskenderun Meteoroloji Müdürlüğüne Mustafa Kurt atandı. Geçtiğimiz günlerde Kilis’teki görevini tamamlayarak İskenderun’daki görevine başlayan Müdür Kurt ile makamında bir söyleşi yaptık. Kurt, meteoroloji Müdürlüğünün günden güne öneminin arttığına dikkat çekti.

Mütevazı ve cana yakın kişiliğiyle kısa sürede şehrin sempatisini kazanan, çiçeği burnunda Müdür Mustafa Kurt, bölgemizin en önemli mevkilerinden birisinde görev aldığını ve bunun bilinci ile hareket edeceğinin de altını çizdi.

İskenderun ve yöresinin meteoroloji konusunda önemli görev alanlarından biri olduğuna işaret eden Kurt, bölgemizin her an değişik hava durumlarıyla karşı karşıya kaldığını, bazen gün içerisinde dört mevsim yaşandığını kaydetti. Yaşanan ani hava değişiklikleri sonunda çıkan hortumların ve olumsuz hava şartlarının başta denizcilerimiz olmak üzere, tarım ve sanayi bölgelerini de etkilediğinden bahseden Müdür Kurt, bundan dolayı meteorolojinin öneminin daha ciddi şekilde ortaya çıktığına değindi.

Mustafa Kurt, “Teknolojinin hızla değer kazandığı günümüzde özellikle İskenderun ve Körfezimiz hava durumu bakımından çok dikkatte değer bir bölgemizdir. Günlük hava akımının değişkenliğini günü gününe ve saati saatine takip ediyoruz. Edindiğimiz verileri Meteoroloji Genel Müdürlüğümüzün de bölgemize sunduğu katkılarla, önce kısımlarımızla sonra da bu hava şartlarından etkilenebilecek toplumumuzla paylaşıyoruz. Anında bilgilendirmeler ile vatandaşlarımızı önlem alma konusunda bilinçlendiriyoruz” dedi.

Şimdiye kadar İskenderun Meteoroloji Müdürlüğüne müdür atanmamış, müdürlük görevini birimde görevli Ahmet Göden yürütmekteydi. İskenderun’a atanana yeni Meteoroloji Müdürü Kurt’un göreve başlamasıyla birlikte birim görevlilerinin daha etkin bir şekilde ses getirmeleri bekleniyor. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here