İskenderun Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanını Seçti

0
188

isder kongreOlağan genel kurulunu gerçekleştiren İskenderun Kültür ve Dayanışma Derneği, başkanlığa İsmail Deliveli’yi seçti. Derneğin birleştirici gücü olacağını söyleyen yeni başkan Deliveli, Hatay’ın Büyükşehir olmasından memnun olmadıklarını, İskenderunlular olarak buranın İl olmasının arzusu içerisinde olduklarını belirtti.

Kongre sonrası yönetim kurulunda İskenderun iş dünyasından birçok isim yer alması gözden kaçmazken, derneğin amaç ve gayesinin her şeyden önce insana dayalı olduğunu ifade eden İskenderun Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı İsmail Deliveli, derneğin birleştirici bir güç olacağını söyledi. Suriye’de yaşanan olayların Hatay ve İskenderun’a ibret olması gerektiğine dikkat çeken Başkan Deliveli; “Suriye’de yaşanan olaylar İskenderun ve Hatay halkına ibret olmalıdır. Çünkü bugün Suriye’de ezilen sadece bir mezhebin, bir ırkın insanları değil” dedi.

Hatay’ın Büyükşehir yasası kapsamına alınmasından bir İskenderunlu olarak memnun kalmadığının da altını çizen Başkan Deliveli; “Çünkü biz İskenderunlular olarak İl olmayı hedefliyorduk ama olmadı! Bundan sonra İskenderun’a gereken hizmetin gelmesi konusunda dernek olarak gerekli çalışmaları da yürüteceğiz” diye konuştu.

İskenderun Kültür ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu; İsmail Deliveli, İşadamı Nuri Üysen, Sabahattin Uygun, Eski Vakıflar Müdürü Nurettin Can, Gümrük eski Müdürü Halef Akın, Ümit Günay, Mehmet Bebek, Ali Akkur, Atilla Duran, Mehmet Ergündüz, Bülent Güzel, İrfan Diler, Kubilay Biçer.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here