İskenderun Kitap Günleri Fuarı Açıldı

0
93

Tosyalı; “Geleceğimizin Teminatı Olan Çocuklara Kitap Okuma Alışkanlığını Kazandırmalıyız”

100 yazar ve 180 yayınevinin katılımı ile gerçekleştirilen İskenderun 1.Kitap Günleri Fuarı görkemli bir törenle açıldı.

İskenderun Anıt Alanı’nda gerçekleşen İskenderun 1.Kitap Günleri Fuarı Açılış Programına; Hatay Valisi Rahmi Doğan, Ak Parti Hatay Milletvekilleri Hacı Bayram Türkoğlu, Hüseyin Yayman, Abdulkadir Özel, Hüseyin Şanverdi, MHP Milletvekili Lütfi Kaşıkçı İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, Arsuz Kaymakamı Musa Sarı, İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, Deniz Üs Komutanı Tuğamiral Fuat Gedik, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çelikkol, Sahil Güvenlik Grup Komutanı SG Binbaşı Oğuz Emre Çiçek, İlçe Jandarma Komutanı J. Yüzbaşı Ferit Gül, İlçe Emniyet Müdürü Nevzat Güneş ve İlçe Belediye Başkanları, kurum müdürleri, siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile başlayan törende açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Fatih Tosyalı; “Belediye olarak rutin hizmetlerimizin yanı sıra sosyal belediyecilik anlamında kentimizde farklı organizasyonlara ve faaliyetlere imza atıyoruz. Düzenlenmiş olduğumuz kültürel faaliyetlerle toplum adına yararlı ve faydalı çalışmalar ile farkındalık oluşturuyoruz. Kitap okumak düşünce ufkunu geliştirir, kişilerin olaylara bakış açısını, onu irdeleme, analiz etme şeklini geliştirir. Kitaplarla hayal gücümüzü genişletiriz, hayal gücümüz genişledikçe, mutluluk getirir. Kitap fuarları toplumun kitap okumasındaki alışkanlıklarını geliştirmesinde çok önemli rol oynamaktadır. Bizler ilim ve bilim temelinde büyük medeniyetler kurmuş, milletin temsilcileriyiz. Ancak uluslar arası alanda bizim okuma alışkanlıklarımız istenen yerde değildir. Biz gençlerimizin, bireylerimizin kitap okuma alışkanlığı kazanmasının önemli olduğunu düşünüyoruz. Geleceğimizin teminatı olan çocuklara kitap okuma alışkanlığını kazandırmalıyız.

İskenderun 1.Kitap Günleri birbirinden değerli 100 yazarımız, 70 standımız, 180 yayınevimizin katılımıyla 16 Şubat tarihine kadar saat 09.30 ile 21.00 saatleri arasında kitapseverlerin ziyaretine açık olacak. Kitap Fuarımız da yazar okur buluşmaları, söyleşiler, imza günleri ve çeşitli etkinlikler de yer alacak. Bu vesile ile tüm katılımcı yazarlarımıza ve siz değerli konuklarımıza teşekkür ediyor, fuarımızın hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

Hatay Valisi Rahmi Doğan ise yaptığı konuşmada İdlip’te, Van’da ve diğer yerlerdeki şehitler için başsağlığı dileyerek sözlerine başladı. Vali; Doğan; “Milletimiz sıkıntılı bir süreçten geçmektedir. Elbette bu millet bu süreci atlatacak basirete sahiptir. Biz tarih boyunca çok büyük sıkıntılara göğüs germiş, çok büyük badireler atlatmış milletiz. Bu günde Türkiye Cumhuriyeti aleyhine çeşitli operasyonlar var, birileri bir takım oyun ve tezgahlarla bu milleti dara düşürmek niyetindedir. Ancak Cumhurbaşkanın liderliğinde TSK’nin gücü ve milletin desteği ile Türk milleti, bu sıkıntıların üzerinden gelecektir. Yine yanı başımızdaki İdlip sürecinin de aklıselim bir şekilde yönetileceğinden eminiz” dedi.

Fuarın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek hayırlı uğurlu olmasını dileyen Vali Doğan; “Bugün İskenderun kitap fuarı günleri için bir araya geldik. Belediye başkanı ve tüm arkadaşlara şükranlarımı sunuyorum. Çocuklarımızın geleceği ve iyi bir eğitim adına ne yapılması gerekiyorsa onu yapmaya çalışıyoruz. Devlet olarak okullarımızın tüm fiziki ihtiyaçlarını giderdik, tüm donanım ihtiyaçlarını giderdik, uluslar arası standartlarda okullar ile çocuklarımızı geleceğe hazırlıyoruz. Çocuklarımızın geleceği için kitapla tanıştırmamız gerekir. Ecdat ne demiş ‘kalem kılıçtan keskindir’ demiştir. Eğer bu coğrafyada hem kalemimizle, hem kılıcımızla durabiliyorsak, çocuklarımızı da kitapla tanıştırmamız lazımdır” şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından fuarın açılış kurdelesi kesildi. Protokol üyeleri, açılışın ardından kitap stantlarını gezerek, kitap alıp, yayınevi sahipleri ve yazarlarla sohbet ettiler.

İskenderun kitap fuarına katılan yazarlar ve yayınevi sahipleri, İskenderun Belediyesine teşekkür ederken, bu güzel mekanın kitap dostlarını artıracağına inandıklarını belirttiler.

İskenderun Kaymakamlığı ve İskenderun Belediyesi işbirliği ve koordinasyonuyla, ‘Kitap Aşkına’ sloganıyla, yaklaşık 180 yayınevi ve 100 yazarın katımıyla oluşturulan Kitap Günleri Fuarı; 7-16 Şubat 2020 tarihleri arasında 10 gün süreyle halkımızın ziyaretine açık olacak. Yazarların ve okurların buluştuğu söyleyişler, kitap fuarı yanında yapılan bir bölümde her gün yapılacak. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here