İskenderun Katolik Kilisesinde Zeytin Dalları Bayramı Coşkusu

0
256

Mesih İsa’nın Kudüs’e Giriş (Zeytin Dalları) Bayramı, dün İskenderun Müjdeleme Katolik Kilisesinde düzenlenen görkemli bir ayinle kutlandı. Ayin, Kilise Başrahibi Lucian Abalintoaiei tarafından yönetilirken, kutsal ayine Peder Julius Ohanele ve Peder Alexandre da eşlik etti.

Paskalya Bayramından bir hafta önce kutlanan ve Mesih İsa’nın Kudüs’e Girişinin anıldığı Zeytin Daları Bayramı, dün İskenderun’da Katolik cemaatince görkemli bir ayinle kutlandı.

Kilise bahçesinde başlayan ayinde, ilk olarak zeytin dalları kutsandı ve cemaat üyelerine dağıtıldı. Ardından pederler ve cemaat üyeleri ellerinde zeytin dalları ve çiçeklerle bir süre bahçe içerisinde dolaşarak daha sonra kilise içerisine girdiler. Kilise içerisinde devam eden ayinde vaaz veren Peder Abalintoaiei, barış ve kardeşliğin önemine vurgu yaptı.

Pederler ve cemaatten iki kişi tarafından Mesih İsa’nın yakalanarak, yargılanıp haça gerilmesi süreci İncil’den bölümler olarak okunurken, ayine katılanlar koronun söylediği ilahilere de iştirak ederek, bu büyük coşkuya ortak oldular. Ayin sonunda, kilise bahçesinde bir kokteyl de düzenlendi.

Kutsal Haftaya giren Katolik Cemaati bu hafta sonu da Paskalya Bayramını kutlayacak. Ortodokslar ise önümüzdeki Pazar günü Mesih İsa’nın Kudüs’e Giriş Bayramını kutlayacaklar. (Haber: İlyas Edip Terbiyeli)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here