İskenderun Katolik Kilisesi ‘Mesih’in Dirilişini’ Coşkuyla Kutladı

0
131

Tüm Dünya’da Katolikler tarafından Cumartesi günü kutlanan Paskalya Bayramı, İskenderunlu Katoliklerce de coşkuyla kutlandı. ‘İsa’nın Işığı’nı simgeleyen mumlarla kiliseye giren cemaat üyeleri, karanlık kilisenin içini aydınlattı.

İsa Mesih’in ölümden dirilişinin anıldığı Paskalya Bayramı, İskenderun Müjdeleme Latin Katolik Kilisesi’nde düzenlenen görkemli bir ayinle kutlandı. İskenderun Katedralindeki ayini, Anadolu Havarisel Vekili ve Episkoposu Paolo Bizzeti yönetti. Kilise Pederi Dariusz Dogondke (Daryuş Dogonke) de Bizzeti’ye eşlik etti.

Kutsal Paskalya Ayini, kilise bahçesinde yakılan ateşin etrafındaki törenle başladı. ‘İsa’nın Işığı’nı simgeleyen ateşle Paskalya Mumunun yakıldığı bahçedeki törenin ardından Monsenyör Bizzeti ve pederlerin önderliğinde tüm cemaat üyeleri, bahçede kısa bir tur atarak hep birlikte kiliseye girdiler. Karanlık olan kilise, ayine katılanların ellerindeki mumlarla aydınlandı.

Kilise içerisinde devam eden ayinde; Paskalya Bayramı’nın, tüm dünyaya barış getirmesi, insanları yanlış düşüncelerden, hastalıklardan ve kötülüklerden uzaklaştırması, hastaları da sağlığına kavuşturması, evlerinden uzakta olan mültecileri evlerine ulaştırması yönünde dualar edildi.

Ayinde bir de vaaz veren Anadolu Havarisel Vekili ve Episkoposu Paolo Bizzeti, Allah’ın ve İsa Mesih’in koşulsuz sevgisinden bahsederek; “Okuduğumuz İncil bölümünde, Yuhanna’nın bize anlattığı, Tanrı ile insanların arasındaki bir sevgi hikâyesidir. Bu sevgi hikâyesi Tanrı’dan başladı ve Tanrı sevgisini diğer kişilerle paylaşmak istediği için dünyayı ve insanları yarattı.

Sonra insanların hikâyesi var, ancak vefasızlıklarla dolu. İnsanlar kendi isteklerine göre yaşamak istiyorlar, bunlar günah hikâyesidir. Yaşadıklarımız, Adem ve Havva’nın, diğer insanların günahıdır! Tanrı’ya karşı sadakatsiz kaldığımız hikâyemizdir! Bu hikâye sırasında dikkat edersek, Tanrı her zaman peygamberler gönderiyor, halkına şifa eden kişileri gönderiyor. İnsanlara, farklı şekillerde sevgisini ispatlamak istiyor insanlara.

İsa Mesih, O’nun oğlu, normal bir insan gibi Dünya’ya geliyor. İsa’nın hayatına baktığımız zaman ilk 30 sene Nasıra’da ne yaptı? Diğer insanlarla birlikte hayatını paylaştı, onlarla yaşadı.

Ancak son üç sende insanlara şifa vermeye çalışıyor, günahlarını affediyor, sevgisini paylaşarak ispatlıyor. Yaşadıkları yetmedi, Allah baba onunla birlikte hayatımızı paylaşmak istedi. İsa her şeyi denedikten sonra, en önemli nokta olan karşılıksız sevgi başlıyor ve bu şekilde kendisini bize veriyor. ‘Ben her zaman sizinle birlikteyim’ diyor. Biz ölümden dirilen İsa’ya inanıyoruz. O’nun bize gönderen Oğul İsa’ya inanıyoruz” diye konuştu.

Yakarışların yapıldığı, ilahilerin söylendiği ve Kutsal Komünyon’un dağıtıldığı ayinin sonunda kilise salonunda bir kokteyl de verildi. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here