İskenderun Hizmet Vakfı Heyetinden Erdener’e Ziyaret!

0
283

İskenderun Hizmet Vakfı başkan ve yöneticileri gazetemiz köşe yazarı Nuri Erdener’i iş yerinde ziyaret ederek, bölgemizde yapmış oldukları faaliyetlerle ilgili bilgiler verdiler.

45 yıllık imamlık hayatını geçtiğimiz senelerde sonlandıran, İskenderun Kaptan Paşa Cami İmamı İshak Aydın Hoca ile sanayi kuruluşlarında uzun yıllar makine mühendisliği yaptıktan sonra iş hayatını noktalayarak emekli olan ve ardından Hizmet Vakfı Başkanlığını üstlenen Mustafa Aydınlar, gençlerimizin geleceği için hayırlı uğraşlarını aralıksız sürdürüyor.

İshak Aydın ve Mustafa Aydınlar, Erdener’i ziyaretlerinde, İskenderun’da ve çevre köylerde okumak isteyip de okuyamayan gençleri bir çatı altında topladıklarını, gençlerimizin geleceğini için hayırlı uğraşlar içerisinde olduklarını kaydettiler.

Vakfın geleceği ile ilgili değerlendirmeler yapan Mustafa Aydınlar, vakfın merkez bürosunu Salı Pazarında bulunan orta öğretim öğrenci yurduna taşıdıklarına dikkat çekerek; “İDÇ Lojmanlarındaki mağazamızdan ve kendi vakfımızın sahibi olduğu 25 adet konutlardan gelen gelirlerle ve ayrıca bölgemizde bulunan hayırseverlerin yardımıyla vakfımızı ayakta tutuyoruz. Bölgemizde oldukça sevilen İshak hocamız da artık bizimle birlikte ve denetleme kurulumuzun başkanı. Şimdiki Başkan Cafer Demirci ve yönetim kurulu üyelerimiz Mehmet Gölçen ve Nahzen Korkmaz kardeşlerimizle gençlerimizin geleceğini ilgilendiren konularda onların yanlarında yer alıyoruz” dedi.

Emekli İmam İshak Aydın ise vakıf olarak her zaman gençlerin yanında olacaklarını belirterek; “İskenderun’da şeref dolu görevimi bitirdikten sonra İskenderun Hizmet Vakfının içinde severek görev aldım. Özellikle bakıma muhtaç ailelerin okutamadığı gençlerin velileri ile görüşüp bu gençleri kendi yurdumuzda okutup, vatanımıza saygılı ve hayırlı gençler yetiştirilmesine ön ayak oluyoruz. Çoğu gencimizin, yurdumuzdan yetişip değerli iş adamları ve iş kadınları olduklarını gördükçe, şahsım ve vakfım olarak gurur duyuyoruz. Önemli bir vurgulamayı yapmak istiyorum. Bizim herhangi bir siyasi kuruluşla uzaktan yakından ilişkimiz yoktur. Buradan tüm ailelere, okutmak isteyip de okutamadığınız gençlerimizi yurdumuza bekliyoruz çağrısında da bulunmak istiyorum” diye konuştu.

Gazetemiz köşe yazarlarından Nuri Erdener ise İskenderun Hizmet Vakfı yöneticilerinin kendini ziyaret etmelerinden dolayı  memnunluk duyduğunu belirtti. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here