İskenderun Emniyet Teşkilatı Ve Çevik Kuvvet

0
192

Emniyet güçlerimizin caydırıcı özelliğine sahip ‘Çevik Kuvvet’ kolluk güçleri bu günlerde her yerde görülüyor ve devletimizin men ettiği işlere bulaşan kişilerin korkulu rüyası olmaya devam ediyorlar.

Çevik Kuvvet Müdürlüğü, kanunlar çerçevesinde yapılan toplantı gösteri ve yürüyüşlerde düzenin sağlanması, her türlü basın açıklaması, miting, açık kapalı yer toplantıları, duruşma, yıkım, sportif faaliyetlerde bulunan, sporcu ve katılımcıların korunması ve gerektiğinde toplumsal olaylara müdahale etmesi amacıyla Emniyet Teşkilatımız bünyesinde oluşturulan özel bir polis birimidir. Kanuna aykırı olayları gerekirse zor kullanarak etkisiz hale getirmek ile görevlidir.

Bu özel birimi özellikle okulların çevresinde görev yaparak görmek, bizlere gurur veriyor. Küçük yaştaki öğrencilerin her türlü kandırılmasında ön ayak olan kötü ve art niyetli kişilerin okul önlerinden temizlenmesi velilere rahat bir nefes aldırdı. Geçtiğimiz yıllarda şehrimizin asayişini etkileyen kişiler artık ortalıkta gözükmüyor.

İskenderun İlçe Emniyet Teşkilatının alt biriminden üst birimine kadar düzenli ve istikrarlı çalışmaları hemen dikkat çekiyor. Görünen ve görünmeyen İskenderun emniyet teşkilatımızın deneyimli mensupları, vatandaşların huzurunu, can ve mal emniyetinin korunması açısından, gönülden ve severek görevlerini yapmaları bizler için dört dörtlük.

Şimdi bazı şeyler kafamızı karıştırabilir. İskenderun Emniyet Teşkilatının çalışmasıyla ilgili bu makalem nereden çıktı diye soran olabilir. ‘Görünen köy kılavuz istemez’ diye bir atasözümüzün ne denli haklı yazıldığını, ancak çevreyi gezerek ve görmemizle mümkün olur. İskenderun’u baştan sona her gün motosikletimle dolaşırım. Balıkçı barınağı bir zamanlar kötü niyetli insanların uğrak yeriydi. Okul önleri ile gece gündüz müziklerin çaldığı kafe gibi yerlerin önünde biriken kalabalıkların arasında her türlü insanları görmek mümkündü. Trafik canavarları istedikleri yere pak eder ve bu yüzden dolayı da bazı kendini bilmezler tarafından yaralanmalı ve ölümlü oluşan hadiseleri sıkça duyar ve toplumsal sıkıntıları sıkça yaşardık.

İskenderun’un bazı yerleri tıpkı Teksas olmuştu. İsteyen istediği gibi silah sıkar ve bıçaklarla karşısındakinin kim olduğunu bilmeden ve tanımadan bıçakla yaralar veya öldürür daha sonra kaçar giderdi. Gel de ara bu kanunsuzları.

Şimdi, her yönüme bakıyorum gözlerime görev yapan kolluk güçleri takılıyor. İskenderun Balıkçı Barınağı her yönüyle devletimizin gücüyle güçlenmiş. Trafik park yerlerine düzen gelmiş. Okul önlerinde çevik kuvvetin resmi-sivil görevlileri görevleri başında! Art niyetli insanlar etraftan kaybolmuş. Vatandaşların bulunduğu kafe gibi yerlerde asayiş hâkim! Trafik polisleri vızır-vızır etrafımızda! Açıkçası İskenderun emniyet teşkilatı tam manasıyla teyakkuzda!

Şimdi her şeyin hakkını vermeliyiz. İskenderun’da daha evvel bazı nahoş hadiseler yaşanırken, bugünlerde her tarafımızda devletimizin kolluk güçlerini görüyoruz. Bu insanlarımıza moral verirken, yalnız olmadığımızın da idrakine varıyoruz.

İskenderun İlçe Emniyet Teşkilatımızın başına kısa süre önce atanan İskenderun İlçe Emniyet Müdürü Nevzat Güneş beyefendiyi makalemden tebrik ediyorum. İçişleri Bakanı Sn. Süleyman Soylu, Türkiye’miz genelinde vatandaşlarımızın huzur ve güvenliğini korumaya kendini adamış kişileri ince elekten geçirerek, tam manasıyla kendini yetiştirmiş, gönülden görev yapacak olan kişileri sıkıntılı bölgelerde görev başına getiriyor. Bu çok önemli bir konu!

İş yapan kişiler, candan ve yürekten görevlerini yaptıkça, Türkiye hızla huzura kavuşuyor. İskenderun’da yaşayan bir vatandaş olarak görev yapanları ben de canı gönülden kutluyorum ve iyi ki varsınız diyorum.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here