İskenderun Belediyesinden Depreme Hazırlık

0
71

İskenderun Belediyesi öncülüğünde AFAD ve Üniversiteler ile birlikte yürütülecek olan ‘İskenderun İlçesi Deprem Tehlike ve Riskinin Belirlenmesi Projesi’ kapsamında, Kuvvetli Yer Hareketi Kayıt Cihazı ve Yan Ekipmanlarının alım ihalesi yapıldı.

İskenderun Belediyesi Brifing Salonu’nda düzenlenen ihalede konuşan Belediyesi Başkanı Dr. Yusuf Civelek, birinci derece deprem bölgesinde olduğumuzu, bu konuda İskenderun Belediyesi olarak son derece duyarlı davranıldığını belirterek, Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü ve AFAD ile birlikte yürütülecek proje kapsamında, cihaz alımı yapılacağını söyledi.

İskenderun Belediyesi öncülüğünde Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ve Üniversiteler ile birlikte yürütülecek olan İskenderun İlçesi Deprem Tehlike ve Riskinin Belirlenmesi Projesi kapsamında olması muhtemel bir depremde İlçemiz sınırları dahilindeki tüm yapı stoğuna ilişkin oluşabilecek hasarın ön tespitinin yapılması ve buna bağlı olarak deprem acil müdahale sisteminin kurulması ve elde edilen bilimsel veriler ışığında daha güvenilir, depreme hazırlıklı bir kent için imar planlamalarının geliştirilmesi amacıyla, yapılan Kuvvetli Yer Hareketi Kayıt Cihazı ve Yan Ekipmanlarının alım ihalesine, bir katılımcı teklif verdi. İhalede, teklif zarfı, katılımcının huzurunda açıldı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here