‘İşimiz Temiz Projesi’ Eğitimleri Başlıyor

0
19

Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ve OPET’in desteğiyle geliştirilen ‘İşimiz Temiz Projesi’ kapsamında İskenderun Halk Eğitim Merkezi bünyesinde, eğitimler verilmeye başlanacak. “İşimiz Temiz” Projesi ile hizmet sektöründeki mikro işletmeler için hijyen odaklı eğitim programları oluşturarak tüm Türkiye’de temiz, hijyenik, sağlıklı hizmet sunan işletmelere sahip olmak amaçlanıyor.

Eğitimlerin hem merkezlerinde hem de işyerlerinde verileceğini kaydeden İskenderun Halk Eğitim Merkezi Müdürü Bekir Durur, proje kapsamında verilecek eğitimlerin önümüzdeki hafta içerisinde başlayacağını duyurdu.

Proje ve verilecek eğitimler hakkında bilgiler veren Durur; “İşimiz Temiz Projesi, Milli Eğitim Bakanlığı ve OPET’in aralarında düzenledikleri bir protokol kapsamında Türkiye genelinde birkaç ilde uygulanan bir proje. Bu iller içerisinde Hatay’ımızda mevcut. Amacı, konaklama, ulaştırma ve yiyecek içecek sektöründeki mikro işletmelerde hijyen eğitimi verip, buralarda çalışanlara İşimiz Temiz projesi kapsamında hijyen belgelerini takdim etmek, aynı zamanda iş yerine de İş Yerimiz Temiz belgesini takdim etmektir. Bu belgeyi alan iş yerleri de daha sonra OPET’e müracaat ediyorlar ve OPET’ten belli bir oranda yakıt indirimi alıyorlar. Tüm mikro işletmelerde uygulanacak bir program.

Mikro işletmeler, bizzat bize gelip başvurabilirler veya telefonla arayıp öğretmenlerimizi iş yerlerine göndermemizi de talep edebilirler. Eğitimlerini direkt iş yerlerinde vereceğiz. Personelleri herhangi bir yere gitmeden, iş yerlerinden ayrılmadan, gözlerinin önünde eğitimlerini ve belgelerini alabilecekler. Tamamen ücretsiz olacak eğitimlerimiz sonunda bu belgeyi alanlar çıraklık eğitim merkezine gidip Ustalık belgesini direkt alabilme hakkına sahip olacaklar. Kısa bir eğitim ama geçerliliği fazla olan bir belge. 8 saatlik bir eğitimle Türkiye’de ilk defa ustalık belgesi alınabilecek tek kurs. Şu anda 50’ye yakın başvurumuz var, ilk kursumuzu önümüzdeki hafta hemen açıyoruz. 3 ayrı kurs şeklinde açılışımızı yapacağız, daha sonra gerek bize müracaatlar, gerek bizim kendi bulduğumuz müracaatlarla kurslarımızı açmaya devam edeceğiz, ilgilenen arkadaşlara duyurmak istiyoruz.

Proje 1 yıl süreyle geçerli şu anda ama proje amacına ulaşırsa uzatılma ihtimali de söz konusu. İlk etapta bir yıl için proje kapsamında kurslarımızı açabileceğiz” şeklinde açıklamalarda bulundu. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here