İşçinin 90 Yıllık Emek Mücadelesi!

0
270

bir mayıs kutlama1İşte Kutlama Bu!

KESK İskenderun Şubeler Platformunun öncülüğünde dün İskenderun’da gerçekleştirilen “1 Mayıs” yürüyüşünde sağduyu hâkimdi. Tertip komitesi, herhangi bir taşkınlığı mahal vermemek adına büyük bir titizlik gösterirken, İskenderun İlçe Emniyet Teşkilatı da aynı duyarlılığı ortaya koydu.

bir mayıs kutlama2

Tayfur Sökmen Bulvarında toplanan; KESK İskenderun Şubeler Platformu, Eğitim Sen İskenderun Şubesi, Eğitim-İş Sendikası İskenderun Temsilciliği, TMMOB, Emekli-Sen İskenderun Şubesi, Demir Yol İş Sendikası, Büro Emekçileri Sendikası Hatay Temsilciliği, Tüm-Bel Sen Hatay Şubesi, Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası İskenderun Baş temsilciliği, Sağlık ve Sosyal Emekçileri Sendikası, Eğitim-Sen Erzin Temsilciliği, İskenderun Hacı Bektaşi Veli Anadolu Kültür Vakfı, Devrimci-Yol, Halkların Demokratik Kongresi, Devrimci Liseliler, CHP, ÖDP BDP, TGB, SDP ve Emek Gençliği, kortej halinde Atatürk Anıt Alanına sloganlar eşliğinde taşkınlık yapmadan yürüdüler.

bir mayıs kutlama3

Sivil Havacılık Kulübü de yamaç paraşütleri ile yapmış oldukları atlayışlarla 1 Mayıs kutlamalarına renk kattılar. İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek de CHP korteji ile birlikte alana kadar yürüdü.

bir mayıs kutlama4

Tertip Komitesi Adına konuşan Eğitim Sen İskenderun Şube Başkanı Coşkun Selçuk; “Bugün dünyanın dört bir yanında işçiler, emekçiler, yoksul köylüler, ezilen halklar, yüreği emekten yana atan tüm toplumsal kesimler mücadeleyi, dayanışmayı, birliği alanlara taşıyor! Ülkemizde işçiler ve emekçiler olarak birliğe, dayanışmaya ve ortak mücadeleye her zamandan daha çok ihtiyaç duyduğumuz günler geçiriyoruz” dedi.

bir mayıs kutlama5

1 Mayıs yürüyüşünde İskenderun İlçe Emniyet Teşkilatından 300’e yakın emniyet personeli görev aldı. Yürüyüş ve etkinliklerde herhangi bir taşkınlık yaşanmadı!

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here