İşçi Partisi Askeri Müdahaleye Karşı

0
135

işçi partisi açıklama1İşçi Partisi İskenderun İlçe Sekreteri Mehmet Albayrak; “Yönünü Suriye’ye Çevirecek Tankların Önüne Bütün Gövdemizle Dikiliriz”

Suriye’ye yapılacak askeri müdahaleye karşı olduklarını açıklayan İşçi Partisi İskenderun İlçe Sekreteri Mehmet Albayrak; “Suriye’ye yapılacak bir askeri müdahale Türkiye için tamiri olanaksız ağır bedeller getirir” dedi.

Hükümetin ve hükümet yanlıların savaş kışkırtıcılığı yaptığını öne süren Albayrak; “Tayyip Erdoğanlar ve onların yandaş basını, Suriye’ye karşı komplo ve savaş kışkırtıcılığında en önde gözükmeye çok meraklılar. Suriye’ye yönelik bir saldırıda tetikçi rolüne hevesli olduklarını da her fırsatta dile getiriyorlar. Suriye’ye yapılacak bir askeri müdahale ve bu müdahalede rol üstlenmek, AKP iktidarı için intihar olur. Ancak sonuçları bununla sınırlı kalmaz, Türkiye için de tamiri olanaksız ağır bedeller getirir” dedi.

Türkiye’nin böyle bir çılgınlığı asla kabul etmeyeceğine inandıklarını ifade eden Albayrak; “En Başta İşçi Partisi olarak biz, Tayyiplerin yakasına yapışırız. Es kaza yönünü Suriye’ye çevirecek tankların önüne de bütün gövdemizle dikiliriz. Kanımız ve canımız pahasına mücadeleden geri durmayız. İşçi Partisi olarak milletimize ve ayağı Türkiye toprağına basan en geniş siyasal güçlere güveniyoruz. Ülkemizin bir çılgınlığa alet edilmesine asla izin verilmeyecektir. 

AKP iktidarının Ekim ayında yeni bir tezkereyi Meclise getireceği ifade ediliyor. Sakın niyetlenmesinler. Bu tezkereyi milletimize kabul ettirmeleri mümkün değildir. 2002 yılındaki Irak’a müdahale amaçlı tezkere girişimi, bunun en açık ispatıdır” dedi.

Ülkemizdeki, NATO’ya hizmet eden bütün askeri tesislerin kapatılması gerektiğinin altını çizen Albayrak; “İzmir’deki NATO karargahı başta olmak üzere, NATO’ya hizmet eden bütün askeri tesis ve üsler kapatılmalı. Böylece uzun yıllar ülkemizi etkileyen bir beladan kurtulmuş oluruz” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here