İşçi Partililerden, “Bizi Alın, Perinçek’i Gönderin!” Kampanyası

0
117

işçi partisi açıkalama5İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’in, yurtdışına çıkış yasağı nedeniyle 28 Ocak’ta AİHM Büyük Dairede görülecek “Ermeni Soykırımı Yalanı” davasına katılmasının engellenmesi nedeniyle, İskenderun Yurttaşlar ve İşçi Partisi yönetici, üyeler tarafından “Beni Alın Doğu Perinçek’i Gönderin” kampanyası başlatıldı.

Konu ile ilgili konuşan İşçi Partisi İlçe Başkanı Fatma Paksoy; “Bu dava ülkemizin ve bütün milletimizin davasıdır. Bunun için Genel Başkanımız Doğu Perinçek’in bu haklı davasının önündeki engeller kaldırılmalı ve davaya bizzat katılmalıdır” dedi.

Cumhuriyet Kadınlar Derneği Başkanı Şerife Nur İkizoğlu ise; “Her türlü terör suçluların yurtdışı yasağı yok ama vatanını savunan İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’e gelince yasak konulmaktadır. Biz bu yasağı tanımıyoruz” diye konuştu.

Taşeron İşçileri İskenderun Şube Başkanı Sadık Karakaş da; “Yüzyıllık bir dava emperyalizm tarafından önümüze konmuştur. İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek bu yüz yıllık emperyalizme saldırısına karşı yüreklice karşı çıkmış, vatanını savunmuştur. Bu dava bütün milletin davasıdır. Bütün millet ayağa kalkmalı ve Perinçek’in yasağının derhal kaldırılmasını istemelidir. Biz derhal kaldırılmasını talep ediyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

İşçi Partisi Öncü Gençlik Başkanı Özgür Yıldırım; “Devlet bu davaya taraf olması gerekirken, Perinçek’in yurtdışına çıkması engellenmektedir. Bizler gençlik olarak vatanını savunan bir lidere elbette yasak konulmasına karşıyız. Bizim geçmişimiz emperyalizme karşı bağımsızlık mücadelesi vererek geçmiştir. Onun için Perinçek’in yasağının kaldırılması için mücadelemize devam edeceğiz” dedi.

Vatandaşlardan Kadir Vardar, Aytaç Nazlı, Güler Özgür, Mehmet Kodan, Doğan Türkdönmez, Zihni Şener, Süleyman Dural, Fatih Şirin ise tepkilerini dile getirerek; “Bu yasak bize getirilmiştir. Biz milletiz ve bu bizim davamızdır. Onun için madem Perinçek’e yasak konuluyor, o zaman bizi alın ve Perinçek’i gönderin” dediler ve kampanyaya katıldıklarını ifade etti.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here