İl İdare Şube Başkanları Toplantısı Yapıldı

0
61

İl İdare Şube Başkaları Toplantısı Hatay Valisi Celalettin Lekesiz’in başkanlığında Suphi Öner Öğretmenevi’nde gerçekleşti.

 Toplantıda konuşan Vali Lekesiz, DOĞAKA 2012 Yılı Mali Destek Programı Teklif Çağrısına İlişkin İlana değinerek; “Bu zamana kadar ki çıkılan teklif çağrılarında resmi kurum ve kuruluşlarımızın, sivil toplum örgütlerimizin, meslek odalarımızın proje üretip müracaat etmesi ve bu projelerin de zaman içerisinde belli bir kaliteye ulaşması fevkalade memnuniyet verici. İlgili kuruluşlarımızın daha yoğun şekilde ve daha kaliteli proje hazırlayıp, bu konuda ayrılmış olan kaynaktan Hatay ili olarak en fazla payı alabilmemiz için çaba sarf etmeleri önemli” diye konuştu.

İl müdürlerinin ailesi ile birlikte her ay ihtiyaç sahibi, yaşlı, hasta ve yalnız vatandaşları ziyaret ettiklerini, ziyaret edilen kişi ile ilgili bilgilerin de Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma (SYDV) Vakfı’na bildirilerek imkânlar ve yasalar çerçevesinde ihtiyaçlarının giderilmeye çalışıldığını ifade eden Vali Lekesiz, “Esasen biz gönül almaya, hasta, yaşlı ya da ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın halini ve hatırını sormaya  gidiyoruz. Bu arada da zorunlu olan ihtiyaçları varsa giderilmesine çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

 Teknolojinin insan hayatında vazgeçilmez bir yeri olduğunu dile getiren Vali Lekesiz, yöneticilerin, teknolojik yazılım ve cihazları iş ortamlarına aktararak, sorumluluk sahalarında; hızlı, doğru, güvenli bilgiye ulaşacaklarını ve başarılarını daha da artırabileceklerini kaydederek, bu çerçevede teknolojik anlamda eksikliklerin giderilmesi yönünde çalışmalar yapılması gerektiğini söyledi.

Toplantıda; Vali Yardımcısı Orhan Mardinli, Doğalgaz Faaliyet Raporu, İl Emniyet Müdürü Ragıp Kılıç, Tebligatların Polis Vasıtasıyla Yapılmasına İlişkin Genelge, Bilgi-İşlem Şube Müdürü Cahit Doğan İletişim Araçlarının Gelişimi ve Akıllı Bilgisayar Kullanımının Önemi, DOĞAKA Genel Sekreter Vekili Onur Yıldız, 2012 Yılı Sürdürülebilir Üretimin Geliştirilmesi ve Yenilikçilik Mali Destek Programı, İl Kültür ve Turizm Müdürü Yavuz Açıkbaş, Turizm Stratejisi ve Eylem Planı, İl Sağlık Müdürü Dr.Ümit Mutlu Tiryaki, Talasemi ve Talasemi İle Mücadele, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Yardımcısı Vekili Mehmet Andiç, Tarım ve Kırsal Kalkınma Stratejik Planı sunumlarını gerçekleştirdiler.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here