“İktidara Geliyoruz”

0
97

CHP’li Adaylar İGC’de Basın Mensuplarıyla Buluştu:

“İktidara Geliyoruz”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Hatay Milletvekili Adayları, seçim startı verir vermez, İskenderun Gazeteciler Cemiyetini ziyaret ederek basın mensuplarıyla bir araya gelerek, seçimlerle ilgili görüşlerini açıkladılar.

CHP Hatay Milletvekili adayları Suzan Şahin, Riyat Kırmızıoğlu, ilçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu ve yönetimini, İskenderun Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veysel Cıncık ve yönetimi karşıladı.

“Sayın Cumhurbaşkanını oylarımızla emekli Cumhurbaşkanı yapacağız” diyen CHP İlçe Başkanı Mansuroğlu, bu seçimin çok önemli olduğunu belirterek, CHP’nin tüm kadrolarıyla çalıştığını ifade etti.

Demokratik parlamenter sistemden yana olduklarını vurgulayan Mansuroğlu; “Hukukun üstünlüğü, kuvvetler ayrılığı ve demokratik hakların özgürce kullanıldığı bir Türkiye özlemi içindeyiz. Bunu sağlamak için çalışıyoruz ve vatandaşlarımızın desteğiyle başaracağımıza inanıyorum” şeklinde konuştu.

Basın mensuplarına verdikleri destekten ötürü teşekkürlerini ileten CHP Milletvekili adayı Riyat Kırmızıoğlu ise; “Öncelikle basın mensuplarının bizlere gösterdiği ilgiye sonsuz teşekkür ediyoruz. Biz CHP grubu olarak zamanın çok kısa olması nedeniyle, Milletvekili adayları ve Büyükşehir Belediye Başkanı arasında Hatay’ı farklı alanlara bölerek çalışma kararı aldık. Örneğin köyleri HBB Başkanı Lütfü Savaş gezecek. Ben Arsuz, İskenderun, Samandağ gibi bölgelerde çalışma yapacağım. Dörtyol, Erzin, Payas bölgeleri ile Suzan Şahin ilgilenecek. Şu an da herkes kendi sahasında çalıştığı için buraya toplu olarak gelemedik.

Ben deneyimli bir vekil adayıyım ve deneyimli bir vekil olacağıma inanıyorum. Kamuoyunun ne istediğini çok iyi biliyorum. Halkımız çok rahat ulaşabileceği, derdini anlatabileceği kişileri tercih ediyor. Seçimlere sadece 27 gün kaldı. O güne odaklandık. Kamyonun frenini boşalttılar, kamyon yokuş aşağı gidiyor ama iki kurtuluş rampamız var. Birisi Sayın Muharrem İnce’yi Cumhurbaşkanı yapmak, ikincisi CHP’yi iktidara getirmek. Hatay’da biz biriz, diriyiz, iriyiz, iktidara geliyoruz” şeklinde iddialı konuştu.

CHP Hatay Milletvekili 2. sıra Adayı Suzan Şahin de; “Ülkemizde herkes her gün kavgadan, gerginlikten bıktı, huzur arıyor. İnsanlar ayrıştırılmadan, ötekileştirilmeden, itilip kakılmadan kardeşlik içinde yaşamak istiyor. Değerlerimizi kaybettik. Ticarette, evlilikte, insan ilişkilerinde, her yerde ahlak çöküntüleri görülüyor. Dürüst, haysiyetli, ahlaklı bir toplumu özlüyoruz. Mücadelemiz bunun için” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Hatay’ın ilk kadın Milletvekili olacağını da sözlerine ekleyen Şahin, kadınların her türlü hakkını savunacağını ve sesleri olacağını ifade etti.

İGC Başkanı Veysel Cıncık da tüm Milletvekili adaylarına başarılar dileyerek; “Biz gazeteciler olarak tüm siyasi partilere eşit mesafede olmak zorundayız. Görevimiz sesinizi halka duyurmak. Bunun için İGC bünyesinde farklı bir çalışma yaparak stüdyo kurduk. İnternet üzerinden yaptığımız canlı yayınlarla on binlerce kişi adayları izliyor ve doğru kanaate varıyor. Seçimlerin ülkemize hayırlar getirmesini dilerim” şeklinde konuştu. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here