‘İklim Değişikliğine Dikkat’ Diye Bas-Bas Bağırıyor, Dinleyen Yok!

0
124

Dr. Çalışır; “İklim Değişikliği Bir Gerçektir!”

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Öğretim Üyesi Dr. Vahit Çalışır, önceki gün İskenderun sahilinde yaşanan su baskınlarının, yağmur suyundan değil, yükselen deniz seviyesinden olduğuna işaret etti ve iklim değişikliğine dikkat çekti.

İskenderun Balıkçı Barınağından örnekler veren Dr. Çalışır, barınağın 1,5 metre yükseltildiğini buna rağmen İskenderun’daki su seviyesinin ürkütücü seviyeye ulaştığını gözler önüne serdi.

Deniz suyu yükselmesinin iklim değişikliğinin etkileri olduğuna değinen Dr. Vahit Çalışır; “Gelgitlerden oluşacak su yükselmesinin olumsuzluk yaratmaması için barınak seviyesi 1,5 metre yükseltilmişti. Bugün hava koşulları da kötü ama suyun seviyenin bu seviyeye kadar yükselmesi iklim değişikliğinin etkileridir. Su böyle yükselmeye devam ederse, yakın gelecekte, yani 2040 yılı civarlarında İskenderun’un böyle bir barınağı olmayacak.

İklim Değişikliği, sadece kongrelerde anlatılan bir olgu değildir. İklim değişikliği bir gerçektir. Bunu yaşayacak olan da bizleriz. Artık ucundan ur girdi, kanser büyüyecek. Ya bunu engelleyeceğiz ya da bununla yaşamaya alışacağız. İnşallah, buraları çocuklarımıza bırakabilecek toplumsal bilince bir an önce ulaşırız” dedi. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here