İKEM’de Çifte Mutluluk

0
215

ikem koleji21“Liseler Arası Basketbol Türkiye Şampiyonası”nın Hatay ayağında İskenderun İKEM Anadolu Lisesi kız ve erkek takımı rakiplerini eleyerek, her iki kategoride de İl Birincisi oldular. Çifte mutluluk yaşan İKEM Koleji, 21-23 Şubat tarihleri arasında yapılacak olan bölgeler arası şampiyonada ilimizi temsil edecek. Elde edilen başarıdan dolayıp öğrenci ve öğretmenlerini kutlayan Okul Genel Müdürü Levent Hakkı Yılmaz, finallerin her zaman için Antakya’da yapılmasına da tepki gösterdi.

İskenderun’da ilçe birinciliğini elde edip Hatay finallerine gitmeyi hak eden İKEM Anadolu Lisesi kız ve erkek takımı, 20-23 Ocak tarihleri arasında Antakya’da rakipleri ile karşılaştılar. Antakya Kapalı Spor Salonunda 3 gün süren basketbol şöleninde İKEM Anadolu Lisesi Kız takımı, finalde Antakya Kız Meslek Lisesi ile karşılaştı. Ortaya çok iyi bir performans koyan İKEM’li Kızlar, rakiplerini 67-29 gibi farklı bir skorla yenerek Hatay 1.si oldu.

İKEM’li erkek takımı da, finalde taraftar desteğini alan Antakya Mustafa Gencay Anadolu Lisesi ile karşılaştı. Başa baş giden karşılaşmanın normal süresi 45-45 bitti. Uzatmaya gidilen karşılaşmada İKEM erkek takımı, rakibi karşısında 51-47 üstünlük sağlayarak, İl birinciliğini elde etti ve basketbol şampiyonluğuna üst üste 9. kez adını yazdırmayı başardı. Elde edilen il şampiyonluğu ardından İKEM Anadolu Lisesi Kız ve Erkek takımları, 21-23 Şubat tarihleri arasında yapılacak olan Bölgeler arası Gençler şampiyonasında ilimizi temsil edecekler.

ikem koleji22

Hedef Türkiye Finalleri

Hatay Şampiyonu olmanın güzel bir duygu olduğunu belirten İKEM Koleji Beden Eğitimi Öğretmeni Haluk Kaynak; “9 kez üst üste şampiyon olmak ve bu başarıyı egale etmek çok zor. Bu başarı çok çalışmanın, özverinin, öğrenciler, veliler ile okul kurucularımızın vermiş olduğu desteğin ürünüdür. Özellikle Levent Hakkı Yılmaz ve Tevfik Öz’e bize bütün olanakları sağladıkları için teşekkür ediyoruz. Aynı öğrencilerimizi tek-tek kutluyor, emeklerine ve yüreklerine sağlık diyorum. Bundan sonraki hedefimiz 21-23 Şubat arasında yapılacak olan bölgeler arası şampiyonu olup Türkiye finallerine çıkmaktır” dedi.

Finaller İskenderun’da da Oynansın!

İKEM Koleji Kurucusu ve Genel Müdürü Levent Hakkı Yılmaz ise; “Liselerarası Gençler Basketbol müsabakasında çifte şampiyonluk alarak bizleri mutlu eden öğrencilerimizi ve öğretmenlerimizi kutluyor, hepsini tek-tek öpüyorum. Ne yazık ki 9 yıldır Hatay’da şampiyon olup bölgelerde ilimizi temsil eden okulumuz, bu şampiyonlukları her sene buruk yaşamaktadır. Çünkü kamuoyu tarafından bilindiği üzere her sene özellikle Antakya’da yapılan şampiyonalarda rakip taraftarlar tarafından hiç istenmeyen hakaretlere ve kavgalara maruz kaldık. Bundan dolayıdır ki bizler kendi okulumuzun öğrencilerini kendi okulumuzun şampiyonluk maçlarına, yeterli güvenlik ortamının oluşmamasından dolayı götüremiyoruz. Bu yüzden Şampiyonluğun tadını alamıyoruz.

Buradan İl Gençlik Spor Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bir kez daha çağrıda bulunuyorum. Artık bu tür final maçlarının Hatay’ın çeşitli ilçelerinde oynatılmasını talep ediyoruz. Bunu içinde gerekli girişimlerin yapılmasını ve önerimizin dikkate alınmasını, Hatay’dan katılan liselerimiz için daha uygun olacağını ve kavgaların son bulunacağına inanıyorum. İnşallah 2014-2015 eğitim ve öğretim yılında final maçını İskenderun’da Kapalı Spor Salonunda oynamak istediğimizi yineliyor ve diliyorum” şeklinde görüşlerini dile getirdi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here