İKEM’de 2’ci “Fıt In Deutsch” Sınavı Yapıldı

0
345

ikem-almancaİKEM Koleji ve Goethe-Institut Türkiye kurumsal işbirliğine bağlı olarak FIT IN DEUTSCH Sınavları’nın ilköğretim ve lise öğrencilerinin katılımıyla bu sene 2’cisi gerçekleştirildi. Almanca Sertifika Kulübü’ne katılan 63 öğrenciyle, yıl boyunca Beste Yeşildağ koordinatörlüğünde ve Almanca öğretmeni Gözde Karaca’nın da çalışmalarıyla yapılan sınav odaklı okul sonrası çalışmalar sıkı bir şekilde yürütüldü. Katılımcı 63 öğrencinin Ankara Goethe Institut’ten gelen koordinatörler ve öğretmenler gözetiminde girdiği yazılı ve sözlü sınav sonucunda İkem Koleji öğrencilerinin %95’i başarılı oldu.

Almanca öğretmeni Beste Yeşildağ konuyla ilgili “Yabancı dil konusunda hedef arttıran ve Almanca yeterliliklerini de uluslararası geçerliliğe sahip Goethe Institut Sertifika Sınavlarına girerek kanıtlamak isteyen her bir öğrencimizi, fark yaratan gayretlerinden ötürü kutluyor, başarılarının devamını diliyorum. Goethe-Enstitüsünün sınavları dünya çapında geniş kitleler tarafından tanınmakta olup, bununla bağlantılı olan sertifikalar, işverenler ve ileri düzey eğitim kurumları tarafından olmak üzere, çok sayıda ülkede nitelik kanıtı olarak değer görmektedir.

Goethe-Enstitüsünün Almanca sınavları, Avrupa ortaklaşa diller referans çerçevesi doğrultusunda öngörülen seviye basamaklarına göre uyarlanmıştır: Bu seviye kademeleri, yeni başlayanlar için A1’den, en yüksek dil seviyesi olan C2’ye kadar ulaşmaktadır. Dil öğreniminde elde edilen başarıları belgelemek için başvurulacak en güvenilir yöntem uluslararası geçerliliği olan sertifika sınavlarıyla öğrencilerin bilgilerinin sınanmasıdır” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here