İkem Yine Tarih Yazdı!

0
91

TBF U18 Genç Bayanlar Bölge Şampiyonasında Namağlup Olarak İpi Göğüslediler…

Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) U18 Genç Bayanlar Bölge Şampiyonası İskenderun’da yapıldı. İskenderun Gençlik ve Spor ilçe Müdürlüğü Kapalı Spor Salonunda gerçekleştirilen Bölge Şampiyonasında gurubunu lider bitiren İKEM Koleji Spor Kulübü, B Grubu lideri Hatay Büyükşehir Belediyesi’ni yenerek Bölge Şampiyonu oldu.

İkem Koleji Spor Kulübü U18 Genç Bayanlar Basketbol takımı, İskenderun’da yapılan Bölge Şampiyonasında önce kendi gurubundaki tüm rakiplerini yenerek gurup birincisi oldu. Daha sonra B Grubu birincisi olan Hatay Büyükşehir Belediyesini de yenen İkem’liler, namaglûp bölge şampiyonluğuna uzandılar. İKEM Koleji Spor Kulübü bu başarısının ardından Anadolu Şampiyonasına gitmeye hak kazandı.

Nisan ayının sonunda Karaman ilinde yapılacak olan Anadolu Şampiyonasında seri başı olacak olan İkem Koleji Spor Kulübünün şimdiki hedefi Türkiye Şampiyonasına katılabilmek.

İskenderun Gençlik ve Spor İlçe Müdür Vekili Ferit Ali Gündel, İskenderun’da yapılan şampiyonanın fair-play kuralları çerçevesinde, sakatlık olmadan, dostluk ve centilmenlik içinde geçtiğini belirterek, tüm sporculara mücadelelerinden dolayı teşekkür diledi.

Müdür Vekili Gündel; “İskenderun’da basketbol şampiyonası heyecanı yaşadık. Bu turnuvaya da pek çok şehrimizden takımlar geldi. İlçemizde şampiyonalar önümüzdeki süreçlerde de devam edecek. Şampiyon olan kentimizin takımı İKEM Koleji Spor Kulübü’nü tebrik ediyor, kendilerine Anadolu Şampiyonası’nda başarılar diliyorum. İnanıyorum ki, Türkiye Şampiyonası’na katılarak şehrimizi en iyi şekilde temsil ederek, şampiyon olarak döneceklerdir” dedi.

Anadolu şampiyonası finallerine katılacak olan İKEM Koleji Spor Kulübü U18 Bayan Basketbol Takımı, ‘namaglûp’ unvanını burada da sürdürerek, Türkiye Şampiyonluğunu hedefliyor. Türkiye Şampiyonası Yarı Final maçları 30 Nisan ve 3 Mayıs tarihleri arasında Karaman’da oynanacak. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)