İkem Koleji, Bilim’i Taşımaya Devam Ediyor

0
427

ikem bilim tırı3İKEM Koleji Bilim Tırını İskenderun öğrencileriyle tanıştırmaya devam ediyor. İlk olarak Kışla İlköğretim Okulu öğrencileriyle buluşan tır şimdide Dr. Gani Bahadırlı Orta Okulunda öğrencilerle buluştu.

Bilim Tırı burada büyük heyecan ve coşkuyla karşılandı. İKEM Koleji ekibinden Jülide Yıkıcı, Aynur Çiçek, Bakır Akgül, Elif Yüzügüleçten oluşan ekibe Dilara Yaman ve Mustafa Karlıdağ da katılarak, yaptıkları deneylerle öğrencilere fen ve bilimi sevdirdiler.

İKEM Koleji eğitim ve bilim danışmanı Selin Sayın; “Kışla İlköğretim okulundan sonra, 2. durağımız olan Dr. Gani Bahadırlı Ortaokulunda İKEM Bilim tırı ekibimiz öğrencilere hızlı gerçekleşen kimyasal reaksiyonlara ait görsel şovlar yaptılar” dedi.

ikem bilim tırı4

Öğrencilerin şişeye sığmayan yumurtayı oluşturdukları vakumlama etkisiyle şişeye geçirmeyi başardıklarını sözlerine ekleyen Sayın, inceledikleri soğan zarı ile bir hücre örneğini gözlemlediklerini kaydederek; “Süte damlatılan gıda boyası ile yüzey gerilimini öğrendiler. Makara sisteminin gösterildiği koltuk düzeneğine oturarak ağırlıklarının 8 de 1 ini taşıma imkânı buldular. İskelet maketini ve canlı örneklerinin iç organlarını büyük ilgiyle incelediler. Daha sonra ise radyometreyi kullanarak güneş enerjisinin hareket enerjisine dönüşmesini sağladılar” diyerek sözlerini noktaladı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here