İGC’den Balık Tutma Yarışması

0
246

igc-aciklama3İskenderun Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veysel Cıncık, önümüzdeki günlerde herkesin katılabileceği bir ‘Olta İle Balık Tutma Yarışması’ düzenleyeceklerini bildirdi. İGC Basın Merkezi’nde meslektaşlarıyla sohbet toplantısı düzenleyen Cıncık, Cemiyet olarak sürekli sosyal faaliyetler içinde olmaya çalıştıklarını belirtti.

Cemiyete uygun faaliyetler yaparak toplumsal görevlerini yerine getirmeye çalıştıklarını kaydeden Cıncık; “Bu bazen bir yarışma olabilir, bazen önemli bir konuğun sohbet toplantısı, bazen gezi, bazen de bir yayın hazırlığı şeklinde olabilir. Şu anda birçok kişinin hobi olarak yaptığı olta balıkçılığıyla ilgili bir yarışma düzenleme kararı aldık. Yarışmanın ödülleri de olacak. Bu konuda çevre belediyelerden de ÇKD’den de destek alıyoruz. Tam tarihini ve yerini önümüzdeki günlerde açıklayacağız. Başka önerileriniz düşünceleriniz varsa bildirmenizi istiyorum. Büyükşehir Belediye başkanıyla da görüştüm başkanımız her türlü desteği vereceğini bildirdi bize. Farklı bir proje olmasını umut ediyorum” diye konuştu.

Konut projesinin de halen devam ettiğini hatırlatan Cıncık; “İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, bu konuda hiçbir aksamanın olmadığını bu araziyi vereceklerini söyledi. Sayın Başkanla kişisel bir takım çekişmelerim olabilir fakat camiaları ve kurumları bundan ayrı tutmamız gerek. Ne olursa olsun İskenderun Gazeteciler Cemiyeti Başkanlığım süresince bir konut kooperatifi yapacağım.

igc-aciklama4

Bir İskenderun Gazeteciler Cemiyeti Ormanı da yapmak istiyorum, bir hatıra ormanımız olması gerektiğini düşünüyorum. İlerde çocuklarımıza, kardeşlerimize çok güzel bizden bir anı olarak kalabilecek bir şey. Orman İşletme Şefliğinden fideleri temin edeceğiz, hep beraber belirli sivil toplum kuruluşlarını da yanımıza alarak bize gösterilen bir yerde İGC Ormanı oluşturalım” dedi.

İGC Başkanı Veysel Cıncık, bu arada muhtemelen 19 Kasım 2016’da olağanüstü kongreye gideceklerini de belirterek; “Arkadaşlar, bu cemiyet size ve topluma hizmet için var. Gazetecilik mesleğinin kalitesini, onurunu daima yükseltmemiz gerekiyor. Toplum için basın çok önemli” dedi.

Cıncık, 1 Kasım’da Ankara’da başlayacak Hatay Günleri çerçevesinde Medeniyetler Korosu’nun Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde bir konser vereceğini, koronun tüm masraflarının Payas Belediyesi tarafından karşılanacağını da ifade etti. Cıncık, Payas Belediye Başkanı Bekir Altan’ın ‘Medeniyetler Korosu bizim gururumuzdur. Onların Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ndeki konseri de büyük önem taşıyor. Elimizden gelen desteği vereceğiz’ dediğini de sözlerine ekledi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here