İGC’de Başkanlık Seçimi, Rızkullah Terbiyeli ve Teşekkür Plaketi

0
55

İskenderun Gazeteciler Cemiyeti (İGC) olağan genel kurulu, 16 Ekim 2021 Cumartesi günü İGC Binasında gerçekleştirilecek. Öncelikle, Başkanlığa, yönetim kurulu üyeliklerine ve diğer birimlere aday olacak tüm arkadaşlarıma başarılar dilerim. Mevcut Başkan Rızkullah Terbiyeli yeniden aday olur mu bilemem ama şayet olmaz ise yeni seçilecek başkan ve yönetim kuruluna, Rızkullah başkan ya da Rızkullah abi ile ilgili önerim var.

Hatırlanacağı üzere yönetimindeki istifalar nedeniyle, 21 Eylül 2020 tarihi itibarıyla kamuoyuna duyuru yapan İskenderun Gazeteciler Cemiyeti yönetimi, kendi aralarında yaptıkları toplantı sonrası yeni yönetimi şu şekilde açıklamışlardı. Başkan Rızkullah Terbiyeli, Başkan Yardımcısı Sabahattin Uygun, Genel Sekreter Hilmi Diken, Sayman Halit Tunç. Üyeler; Cuma Keseroğlu, Murat Tat, Ahmet Seher, İlyas Edip Terbiyeli ve Ersan Çalışkan.

*Rızkullah Terbiyeli Sorumluluktan Kaçmadı

Değerli meslek büyüğümüz Rızkullah Terbiyeli, yaklaşık 13 aydır İGC Başkanlığını sürdürüyor. Geçen yıl Eylül ayında aniden gelişen istifalar neticesi görev kendisine tevdi edilince, bu sorumluluktan kaçmadı. Elini taşın altına koymasını bildi, mevcut işlerine daha az vakit ayıracağını bilerek, İGC’nin hizmet kesintisine gönlü razı olmadı. Kesinlikle mazeret üretmedi. Görevden kaçmak için hamleler yapmadı. Kıymetli eşinin geçen yıl ve bu yıl devam eden, zaman alan tedavi sürecine rağmen İGC’ye yönetim kurulundaki arkadaşlarıyla birlikte sorumluluk alıp hizmet verdi.

*Kurumsal Kimliği Temsil Etmesini Bildi

13 ay boyunca İskenderun Gazeteciler Cemiyeti adına arkadaşlarıyla birlikte konuk kabul etti, onları ağırladı, İGC Flamasını yere düşürmeyip, yukarıda tuttu. Cemiyet adına iade-i ziyaretler yaptı. Cemiyet adına şehirlerarası yolculuk yaptı, seminerlere katıldı. Kısaca kurumsal kimlik anlamında, üye meslektaşlarının temsilcisi ve sözcüsü oldu. Geçen bir yılı aşkın sürede İGC’nin dışarıya olan ödemeleri olabildiğince düzenli bir şekilde yapmaya çalıştı ve yaptı. Kurumsal kimliğin temsilini gerektiği gibi yerine getirdi.

*Zor Dönemlerde Herkes Ateşten Gömleği Giyemez

Normal ve kolay zamanlarda, herkes her kurumda görev almak ister. Kurumlar dar boğazdayken, kimi zorluklar varken herkesten ateşten gömleği giyemez. Rızkullah başkan zor zamanda ateşten gömleği giymiş ve 13 ayın sonunda, yüzünün akı ve yönetimindeki arkadaşlarının yardımıyla, İGC’yi olağan kongreye taşımayı bilmiştir. Bu bir başarıdır. Aldığı sorumluluğu yerine getirme hadisesidir.

Bir diğer önemli gelişme bana göre İGC’nin ilk kez “borcu olmadan” devredilme aşamasıdır. Öyle sanıyorum ki Rızkullah başkan İGC kasasını olası yeni yönetime borçsuz devredecek belki de önümüzdeki ayın cemiyet bina kirasının üç aylık bölümünü ödeyecektir. Böylesi bir gelişme sanırım cemiyet tarihinde ilk kez rastlanılan bir durumdur ve tek başına bu başarı bile övgü ve teşekkürü hak eder diye düşünüyorum.

İGC Başkanı Rızkullah Terbiyeli, ayrıca adını İskenderun’dan alan İskenderun Gazetesi’ni tam 74 yıldır ayakta tutmasını bilmiştir. 74 yıllık yayın deneyimi ve sürekliliği başta Rızkullah Terbiyeli ile ikinci kuşak Terbiyeli ailesine ve çok değerli yazı kadrosuna aittir. Rızkullah Terbiyeli ve ailesinin hedefi ikinci ve üçüncü kuşak eliyle 100. Yayın yılını yani Bir Asrı bulmaktır.

*Başköşede Saklanacak Teşekkür Plaketi

İşte bunca özellik ve güzelliği barındıran Rızkullah Terbiyeli’ye seçilecek yeni başkan ve yönetim kurulu üyeleri ilk bilemediniz ikinci toplantılarında, üzerinde günün tarihi olan bir Teşekkür Plaketi vermelidir. Bu Teşekkür Plaketi, elini taşın altına koymasını bilen Rızkullah başkan için manevi bir hediye olacak belki de ömrünün sonuna kadar bu anlamlı hediyeyi başköşede saklayacaktır.

Elbet benimkisi öneridir. En iyisini yine yeni başkan ve yeni yönetim kurulu üyelerimiz bilir. Ancak ben biliyorum ki yeni yönetim de anlamlı bir plaket sunumuyla, yeni görevlerine güzel bir başlangıç yapacaklardır. Hepimize yakışır bir olağan genel kurul olması dileğiyle, herkese başarılar arkadaşlar…

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here