“İcazet Alarak Değil Kendi İrademle Aday Oldum”

0
153

CHP İskenderun İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu Adaylığını Açıkladı

Cumhuriyet Halk Partisi İskenderun İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu, önümüzdeki hafta sonu gerçekleştirilecek ilçe kongresinde yeninden aday olduğunu açıkladı

İlçe Başkanı Mansuroğlu, ilçe binasında yaptığı basın toplantısıyla adaylığını kamuoyuna duyurdu. Partililerin yoğun katılımıyla gerçekleştirilen basın toplantıda, Eski Bakan Nihat Matkap da hazır bulundu.

Konuşmasında kısa olarak ülke gündemine değinen Mansuroğlu; “Ülke gündemi çok kötü. Ülkede bir siyasi istikrarsızlık var. Bunun yanında işçinin, emekçinin, çiftçinin çile çektiği bir ortam var. Hükümetin iktidarım içinden bazı insanlar da sanki bunu yapan kendileri değilmiş gibi bir tutum içerisindeler. Düşüncelerinden dolayı içerde yatan bütün yoldaşlara selam olsun” diye konuştu.

Sosyal demokrat bir aileden geldiğini ve yıllardır bu saflarda mücadele ettiğini aktaran Mansuroğlu; “Sizlerin desteği olmadan burada olmamız mümkün değil. Ben tabandan geldim, mücadeleden, sokaklardan geldim. Hepinizin içinden kardeşiniz, abiniz olarak Cumhuriyet Halk Partisi ilçe başkanı oldum. Hepinizin yakın arkadaşı, dostuyum. 4 yıllık süre içerisinde hepiniz beni çok yakından tanıyorsunuz. Kimseye asla bilerek bir yanlış yapmadım. Kesinlikle partinin direksiyonunu sağa kırmadım. Sosyal Demokrat bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geldim ve kesinlikle böyle kalmaya devam edeceğim. Ben burada olduğum müddetçe partinin direksiyonun sağa kırılmasına müsaade etmeyeceğim. Yolda beraber yürüdüğüm arkadaşlarıma çelme atmadım. Yola çıktığım arkadaşlarımı, yolda bulduklarıma değiştirmedim, kimseyi satmadım. Kendi irademle aday oldum, kimseden icazet almadım. Bu saatten sonra beni idare etmeye, yönlendirmeye kimsenin gücü yetmez. Kişilere hizmet etmem” şeklinde konuştu.

Aday olan tüm arkadaşlarına başarılar da dileyen Mansuroğlu; “Diliyorum onlarda en az benim kadar bu işi yapacaklarına inanmışlar, yola çıkmışlar. Şimdiden hepsine hayırlı olsun diyorum. Hepsi benim kardeşim, hepsi benim dostum. Bir dedikodu çıkarttılar, lisede şu kadar falancı var listede bu kadar filancı var diye… Namusum şerefim üzerine sizlere yemin ediyorum, listede kimsenin ismi belli değil. Listeler son gün yapılıyor. Bölge milletvekilimiz var, büyükşehir belediye başkanımız var, sizin gibi değerli partilerimiz var. Hepsinin istekleri dikkate alınıp yönetim kurulu listesi ve il delegeleri listesi yapılır. Dedikoduyla, kahve köşelerinde, içki masalarında yapılmaz, asla böyle bir ortamda siyaset yapma taraftarı değilim.

En yakın arkadaşımı, dostumu satmadım. Şuradan birilerine mesaj gönderiyorum; 3 gün önce bana burada biat eden arkadaşlarıma, seni asla satmayız diyen arkadaşlarımın yalanlarını şimdi duyuyorum, üzülerek izliyorum, hepsini sizlere havale ediyorum. Bu konuda en sağlıklı kararı sizin vereceğinize inanıyorum. Kendimi bütün benliğimle sizlere teslim ediyorum. Burada Cumhuriyet Halk Partisi İskenderun İlçe Başkanlığı adaylığımı sizlerin huzurunda, izninizle açıklıyorum. Hepinizden destek vermenizi bekliyorum. Buraya gelerek bana destek verdiğiniz, beni onurlandırdığınız için teşekkür ediyorum” diyerek alkışlar arasında konuşmasını tamamladı.

Mansuroğlu açıklamasının sonunda tebrikleri kabul etti. (Haber: Helga TEBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here