Hüseyin Ateşer Türkiye Engelliler Konfederasyonu Genel Sekreteri Oldu

0
19

Ateşer; “Engeli Hareketini İleriye Götürme Çabamız Devam Edecek”

Geçtiğimiz Haziran ayında Ankara’da yapılan Türkiye Engelliler Konfederasyonu 6. Olağan Genel Kurulunda yapılan seçim sonucunda Mustafa Özsaygı başkanlığında Engelliler Konfederasyonu Genel Sekreterliğine Hüseyin Ateşer seçildi. Genel Sekreter Ateşer konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi;

“35 yılını ‘Engelli Hareketine’ hizmet noktasında geçiren şahsım, bu kutsal davanın her kademesinde grev almıştır. Engelli kardeşlerimizin erişebilirlik, eğitim, spor, istihdam ve sağlık başta olmak üzere tüm sorunlarını çözme konusunda; 1) Birleşmiş Milletler Engelli Hakları sözleşmesi 2) 5378 sayılı Engelliler Hakkında Kanun’larında yer alan ‘Hak Temeli’ mücadelemizde engelli hareketini ileriye götürme çabamız devam edecektir.

Türkiye’nin en büyük Sivil Tolum kuruluşu olmaya aday Türkiye Engeliler Konfederasyonu’nun hak temeli çalışmaları, proje odaklı çalışmaları ve toplumun engelli kardeşlerimizi ilgilendiren tüm sorunlarına çözüm bulma etkenli faaliyetleri örnek teşkil etmektedir.

Hatay ilimizde yaşayan ve ilimizi temsil eden Engeliler Konfederasyonu Kadın’dan sorumlu yönetim kurulu üyesi başkan yardımcısı görevine seçilen Neslihan Seçkin Kanuncu ve uluslararası ilişkilerden sorumlu komisyon görevine seçilen yönetim kurulu üyesi Hasan Ateş’i tebrik eder; başta Türkiye Engeliler Konfederasyon Başkanımız Mustafa Özsaygı ’ya, yönetim kurulu üyesi arkadaşlarıma, üye dernek ve federasyonlara, yanımızda olan ve bizimle yol yürüyen dostlarımıza şükranlarımı sunarım. Birlikte başaracağız!” (Haber: Doğan SÜSLÜ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here