Hurdaya Ayrılan Araçların Borcu da Anlatıldı

0
91

hurda araçlar1Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına Dair Kanun Hakkında Bilgilendirme Toplantıları Antakya ve İskenderun’da Ayrı-Ayrı Düzenlendi…

6552 Sayılı ‘Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına Dair Kanun’ hakkında Hatay ve İskenderun Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odalarınca, geçtiğimiz hafta içerisinde bilgilendirme toplantıları yapıldı.

Hatay Vergi Dairesi Başkanlığının, Hatay SMMMO ve İskenderun SMMMO işbirliği ile düzenlemiş olduğu toplantılarda açılış konuşmasını yapan Hatay Vergi Dairesi Başkanı Nazmi Erol anılan kanunla ilgili, katılımcılara bilgiler verdi.

Hatay Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odasınca yapılan toplantıda sunumu İstanbul SMMMO Eğitmeni Murat Ceyhan, İskenderun Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odasında yapılan toplantıda ise sunumu Tahsilât Müdür V. Engin Aygün yaptı.

Soru cevap kısmının, Grup Müdürü Ahmet Tecimen, Antakya Vergi Dairesi Müdür V. Ali Şerifler, Tahsilât Müdür V. Engin Aygün ve Akdeniz Vergi Dairesi Müdürü Mehmet Özbey tarafından yapılan toplantılara, Vergi Dairesi Başkanı Nazmi Erol, SMMMO Başkanları Abdullah Korkmaz ve Alaattin Özbülbül, Grup Müdürleri Ahmet Tecimen ve Namık Orhan, Vergi Dairesi Müdürleri, oda mensupları, mükellefler ile vergi dairesi müdürlüklerinin takip ve icra servisi şefleri katıldı.

Bilgilendirme toplantısında, 5838 sayılı kanuna ilişkin olarak da 1990 ve daha eski modeldeki araçlar için hurdaya ayrılması ile ilgili 31 Aralık 2014 tarihine kadar başvuruda bulunan mükelleflerin, bu tarihe kadar tahakkuk edilmiş ve ödenmemiş motorlu taşıtlar vergisi ve vergiye ilişkin gecikme zam ve gecikme faizi ile trafik cezalarının silineceği bilgisi de paylaşıldı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here