Hoş Geldiniz Murat Sefa Demiryürek…  

0
56

Bilindiği üzere ilçemiz İskenderun’a yeni mülki ataması yapıldı. Üsküdar Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, ilçemiz kaymakamı oldu. Hoş geldiniz Sayın Demiryürek. Sağlıkla, aile birlikteliğiyle, mutluluk ve başarıyla görev yapmanızı, öncellikle temenni ederim.

Sayın Kaymakamım, İskenderun’a atanan 36’cı mülki amirimiz oldunuz. Bizlere veda eden kaymakamımız, ilgili birimler ve yakın mesai arkadaşlarınız mutlaka sizlere gerekli rapor ve bilgileri vermiş ve kendi araştırmanız haricinde İskenderun ve Hatay için sizi bilgi yönüyle beslemişlerdir.

*Değişik Mesleki Deneyimleriniz Var  

Özgeçmişinizi inceledim. Değişik mesleki deneyimleriniz var. Bu size masanın iki tarafında oturan kamu görevlileri gibi yarar sağlar. Mali Analistliğinizi, Dil ve Sosyal Politika eğitiminizi, Milli Güvenlik Akademisindeki, Kamu Diplomasisi Kursunuzu, Yüksek Lisans tez konunuz olan ‘Futbol karşılaşmalarında güvenlik yönetimi’ başlıklı akademik çalışmanızı önemsiyorum.

Bir mülki amir olarak görev yaparken, gönüllere dokunduğunuz, bir öğretmen evi ile iki caddeye, isminizin verilmesinden bellidir. Bu isimlendirmelerin görev yerinden ayrılmazınızdan sonra olması, bana göre daha değerlidir.  Beş ilçe ve bir belde de, size Fahri Hemşerilik Beratı verilmesi de, size duyulan sevgiyi ve saygıyı gösterir.

*Terfi Durağanlığının Sebepleri Var  

Bundan böyle, çalışmalarınızı izleyenlerden biri de ben olacağım. 83 yıldır sadece iki kaymakamımızı Vali olarak gönderdik. Bu terfi durağanlığının çok çeşitli sebepleri var. İskenderun, size bilgi sunulduğu üzere kozmopolit bir yapıya sahiptir. Dinler ve mezhepsel açıdan tam bir mozaiktir. İstanbul gibi aynı özellikleri taşıyan bir metropolden gelmeniz sizin için bir avantaj olabilir ama inanın bana İskenderun görev yapması zor bir ilçemizdir.

Devletin Kaymakamı olacağınızı düşünüyorum. Büyük devletimizin kırmızıçizgilerine hassasiyet göstereceğinizi umuyorum. Hizmet verdiğiniz vatandaş çoğunluğunun memnuniyetini kazandığınız an muhtemelen Valilik ataması da kendiliğinden gelir. Ben biliyorum ki öncelikli hedefiniz iyi iz bırakabilmektir. İhtiras derecesinde vali olabilmek gibi bir hedefiniz yok. Başarılı olup, gerekli kamuoyu desteğini aldığınız an zaten terfi doğal olarak gelecektir…

*Elbet de Yüz Yüze de Başarı Dileklerimi İleteceğim  

Sayın Demiryürek, İskenderun’da oldukça hareketli bir basın, medya ordusu mevcuttur. Basın bir hayli aktiftir. Birden fazla cemiyet veya medya derneği vardır. Geçtiğimiz günlerde ziyaretinize gelen İskenderun Gazeteciler Cemiyeti Başkanı, yönetim kurulu üyeleri ve bazı üyelerimiz sizi ziyaret ederek, hayırlı olsun dileklerini ilettiler. Ben, cemiyetimin o ziyaretine katılmadım. Gelen mülki amirin, yoğun ziyaret trafiğini hesap eder, kentin ana caddelerini, ileri gelenlerini, daire müdürlerini, protokol üyelerini tanıması için hemen her defasında ziyaretlerimi gecikmeli yaparım. Dolayısıyla biraz İskenderun’u ve etrafınızı tanıyın efendim. Sonrasında, şayet kabul buyursanız elbette ziyaretinize gelerek, başarı dileklerimi bir kere de yüz yüze ifade etmek isterim…

Kaymakamlık Sitesi’nde bulunan özgeçmişinizde göreve başlama tarihiniz  ….Ağustos 2022 olarak görünüyordu. Sanırım sayfa 5 Eylül 2022 tarihinde güncellendi ve göreve başlama tarihiniz 29 Ağustos 2022 olarak kaydedildi. Güncellemeyi yapan görevlimizin ellerine sağlık…

*Dünyanın Gözü İskenderun Körfezi Üzerinde  

Kaymakam bey. İskenderun Körfezi, jeopolitik açıdan oldukça önemli bir körfezdir. Dünyanın ve Ortadoğu’nun gözü bu körfez de desek, inanın abartı olmaz. Gelmiş geçmiş tüm hükümetler; İskenderun bir Rotterdam, Antwerp, Hamburg, Barcelona, Belfast, Los Angeles, Quebec, Toronto, Busan, Singapur, Leixoes, Khabarousk, Hong Kong, olacak deseler de henüz gerekli patlamayı, tanınmışlığı ve açılımı yakalayamadık. İnşallah sizin döneminizde bu talihsizliğimiz de geride kalır.

*Freni Boşalan Kamyonlarla, Tam 28 Yıldır Biçiliyoruz! 

Sayın Kaymakamım. İskenderun olarak çok ciddi bir sorunumuz var.  ‘Freni Patlayan Kamyonlar’ tam 28 yıldır bizleri biçiyor. Evet, yanlış okumadınız. Dile kolay tam 28 yıldır büyük trafik katliamları yaşıyoruz. 1994 yılından beri Belen inişi, İskenderun Deniz Alayı girişinde çok feci trafik kazaları yaşıyoruz. Bir dizi önlemler alındı ama halen ‘Kaçış Rampası’ ihtiyacımız giderilmiş değil. İnşallah sizin döneminizde böylesi talihsiz ve feci kazalar yaşamayız.

İnanın bana Kaymakam Bey, o korkunç kazalardan sonra ne Kaymakam, ne Belediye Başkanı ne de Emniyet Müdürü o an görev yapmak istemez, kamu adına görev yapmaktan müthiş bir pişmanlık duyarlar. Konuyla ilgili tam yedi tane köşe yazısı yazdım. Onlarca haber yaptım. Elbette diğer gazeteci meslektaşlarım da yirmilerce haber yaptılar. Basın olarak hepimiz defalarca uyarı görevimizi yaptık. Maalesef bir sonuç elde edemedik.

2020 yılındaki kazada yakınlarını kaybedenler ve kazadan yaralı kurtulanlar Hatay Barosu Avukatlarından Murat Ömer Düzen Bey önderliğinde, birkaç kez, kaza mahallinde basın açıklaması yapıp, tüm ilgilileri göreve çağırdılar.

4 Eylül 2019 tarihinde Hatay Valisi Sayın Rahmi Doğan’a köşemden açık mektup yazdım. Hatay Büyükşehir Belediyesi, kamu kurumları, ilgili bakanlıklar bol-bol birbirine yazı yazıyorlar ancak sonuç koca bir sıfır.

*Kaza Rakamları Ürkütücü ve Düşündürücüdür  

2 Nisan 2020 tarihinde yine aynı mevkide 24 araç biçildi, 6 yurttaşımız vefat etti, 23 kişi de yaralandı. Son 26 yılda 46 can kaybımız var. Sonradan vefat edenlerle bu sayı elliyi geçebilir. 126 yaralımız var. İçlerinden bazıları sakat kaldı. 86 aracımızda ise maddi hasar oluştu. Bu rakamları kesin ve resmi rakam olarak kabul etmeyebilirsiniz. Ancak bu rakamlar ortalama bile olsa ürkütücü ve düşündürücüdür.

Sayın Valiye açık mektubumda, konun uzmanları tarafından verilen madde-madde çözüm önerileri de vardır. Büyükşehir ve ilgili bakanlıkların yetki karmaşası bu hizmeti engelledi. Alınan bazı tedbirler var ama tehlike halen çok ciddi devam ediyor.

Her kaza sonrası, iki üç gün bol-bol konuşuyoruz, sonra hep birlikte bu tehlikeyi unutuyoruz. Devasa bir kaza neticesi tekrardan faciaları hatırlıyoruz. Arşivlerde korkunç video kayıtları ve fotoğraflar halen duruyor. Kopan kollar, dağılmış kafatasları ve nice bakamayacağınız feci görüntüler var. Vakit bulup izlerseniz, öyle sanıyorum ki hemen kolları sıvarsınız…

Size 4 Eylül 2019 tarihli “Hatay Valisi Sayın Rahmi Doğan’a açık mektup…”  başlıklı yazımın linkini sunuyorum. Okuma şansınız olursa konuya daha çok hâkim olursunuz…

https://www.medyatikbakis.com/hatay-valisi-sayin-rahmi-dogana-acik-mektup/

*Gerisi Sizlere Kalmış… 

Hoş geldiniz yazısını burada noktalamak isterim. Medyatik Bakış, Allah ömür verirse daha çok yazacak. Kamuya, devlete, daire müdürlerine, emniyete, mülki amirlere, özel sektöre, siyasete heveslilere, kısaca herkese öneri sunmaya, ışık tutmaya çalışacak. Dikkate alan olur veya olmaz. Ben, biz, hatırlatma görevlerimizi yapalım, gerisi sizlere kalmış…

Sağlık, bereket ve başarıyla kalın. Özellikle yoğun imza atma mesainizde size, diğer konularda ise tüm çalışma arkadaşlarınıza kolaylıklar dilerim…

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here