Hopa’dan İskenderun’a 11 Gün 20 Saatte Geldi

0
36

Açık Deniz Yarışçısı Tolga Pamir’den Türkiye Rekoru

Türkiye turu rekorunu kırmak için Artin Hopa’dan Sevda Ersezer ile yola çıkan Açık deniz yarışçısı Tolga Pamir, daha önceki 13 gün 15 saatlik rekoru 11 gün 20 saatte kırmayı başardı.

Hem Türkiye Turu Rekoru referans zamanlamasını kırmak, hem de denizde kadınlara yönelik ön yargıları kırmak amacıyla yola çıkan ikili, Gökova kardeşlerin 13 gün 15 saat 2 dakika 58 saniyede tamamladıkları parkuru 11 gün 20 saat 23 dakikada tamamlayarak yeni bir rekora imza attılar.

İkili Hopa’dan Suana Tuzla adlı yelkenli tekneleriyle 11 gün 20 saat 23 dakika süren zorlu deniz parkurunu tamamlayarak, 22.06.2022 günü sabah saatlerinde İskenderun Balıkçı Barınağına hakemler eşliğinde demir attılar.

11 günlük serüvenleri ile ilgili görüşlerini aldığımız Tolga Pamir; “Türkiye turu rekoru geçtiğimiz sene Türkiye Yelken Federasyonu tarafından açık deniz branşının tanıtımı, 4 denizimize olan ilgiyi arttırmak ve beraberinde bu tip projelerin gerçekleşmesine, 4 denizimizin etrafını kapsayan proje altında toplamaktı. Geçtiğimiz sene ilk solo olarak tek başıma ilk deneyimimi gerçekleştirdim, 16 gün 16 saatlik bir sürede Hopa’dan İskenderun’a 4 denizimizi geçerek geldim. Üç farklı sınıfta bu rekoru gerçekleştirme imkanı var. Solo, dio yani 2 kişi ve ekipli olarak. Bu sene 2022 yılında aynı parkuru gerçekleştirmek üzere ekipli olarak kolları sıvadık.

Hedef bu sefer dünya yelken federasyonunun stratejisinde olan kadın erkek eşitliği üzerine kurulu ağırlıklı geldi, %50 kadın %50 erkek olmasına dikkat ediliyor ekiplerde. Aynı şekilde mesaj iletmek üzere bir kadın sporcu ile Hopa’dan yola çıktık. Sevda Ersezer ile birlikte, bir ay evvel Gökova kardeşler tarafından yapılan rekor zamanlamasının bir buçuk gün önüne geçerek, 11 gün 20 saat 23 dakikalık bir sürede Hopa-İskenderun arasındaki mesafeyi kat ettik. 2023-2024 yılları gayet hareketli olacak, biraz dinlendikten sonra yeni gelen projelerin hazırlıklarına başlayacağız” şeklinde konuştu.

Sevda Ersezer ise yolculuklarını şöyle anlattı; “Proje kapsamında parkur 4 denizimizi içeriyor. Yorucu ama çok keyifli bir yolculuktu. Gökova kardeşlerin bir referans zamanlaması vardı, o referans zamanlamayı baz alarak, rüzgarın, denizlerin, genel durumunu yakından takip ederek bir rota çizdik. Onlardan daha fazla mil yaptık, yol kat ettik ama daha kısa sürede İskenderun’a ulaştık. Keyifli, heyecan verici bir yolculuktu.” (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here