“Hedefimiz 2023’te 1 Milyar Dolar İhracat Yapmak”

0
115

Antakya OSB Yönetim Kurulu Başkanı Tahsin Kabaali, OSB’nin Çalışmaları ve Hedeflerini Anlattı…

Antakya Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu basın mensupları ile bir araya geldi. Organize Sanayi Bölgesinde bulunan toplantı salonunda çalışmalarını anlatan Antakya Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu başkanı Tahsin Kabaali, önemli konulara değindi. Göreve seçildikleri günden bu yana Antakya Organize Sanayi Bölgesi(OSB)’nin daha ileri noktaya taşınması ve yatırım imkânları sunması yönünde ciddi çalışmalar yaptıkları ve yatırımcılara güven verdiklerini dile getiren Kabaali, OSB’nin başlıca sorunları olan heyelan, arıtma tesisi, dini tesis, temizlik, sağlık birimi gibi problemleri çözdüklerini ve yapılan projeler ile yapılmayan tesislerin yapılacağına dikkat çekti. Başkan Kabaali, Antakya OSB olarak hedef yükselttiklerini, hedeflerinin 2023 yılına kadar 300 tesiste 30 bin kişiye istihdam sağlamak ve 1 milyar dolar ihracat yapmak olduğunun altını çizdi.

Yaptıkları çalışmalar ve planlanan çalışmalar hakkında bilgi veren Kabaali, 2013 yılının Antakya OSB’nin prestijli projelerle çağ atlayacağı bir yol olacağını vurguladı.

İçerisinde Antakya OSB’nin ihtiyacı olan 250 kişilik konferans salonunu 200 kişilik restorandı, banka, kargo ve PTT şubelerini bulunduracak olan toplam 3,200 m2 büyüklüğündeki idari ve sosyal tesisin temelinin bu yıl içerisinde atılacağını duyuran Başkan Kabaali, “Toplamda 17,5 milyon euro yatırım yapılması planlanan, Antakya OSB’nin kendi elektriğini özellikle yenilenebilir enerjiyle üreteceği Rüzgar, Güneş ve Doğalgaz enerji santralleri kurulması için fizibilite çalışmaları devam etmektedir. BOTAŞ ile yapılan çalışmalar sonucunda Antakya OSB’ye Doğalgaz’ın getirilebilmesi için çalışmalar sürmektedir. Yatırımcılarımıza hizmet verecek olan Akaryakıt istasyonu ve ticari alanının yap işlet devret modeliyle Mart 2013’te ihale edilmesi planlanmaktadır. Yapılacak olan çevre yatırımları ile birlikte Antakya OSB 2013 yılı en çevreci OSB yarışmasına da aday olacaktır” diye konuştu.

Hedeflerini de anlatan Kabaali, “Antakya OSB’nin hedefi 2018 yılına kadar yeni genişlemelerle 750 hektar arazi büyüklüğüne ulaşıp; Cumhuriyetin 100. Yılı 2013’te 300 tesiste 30.000 kişiye istihdam sağlamak ve 1 milyar dolar ihracat yapmaktır” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here