HBB Nisan Ayı Olağan Meclisi Toplandı

0
150

Hatay Büyükşehir Belediye Meclisi, 2017 yılı Nisan ayı olağan gündemiyle Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’ın başkanlığında toplandı.

71 maddenin görüşülerek karara bağlanmaya çalışılacağı Nisan Olağan Meclisi’nde; Yazı İşleri ve Kararlar Dairesi Başkanlığının 5216 Sayılı Kanununun 16’ıncı maddesi ile Belediye Meclisi Çalışma Yönetmeliğinin 20’inci maddesi uyarınca 5 adet Encümen Üyesinin seçilmesi teklifi görüşülerek, Şemsettin Günay (48), Ayhan Cünedioğlu (43), Ahmet Uçar (50), Halit Akıncı (40) ve Halil Polat (46) oy alarak seçildi.

Yazı İşleri Kararlar Dairesi Başkanlığının 5216 Sayılı Kanununun 15’inci maddesi ile Belediye Meclisi Çalışma Yönetmeliğinin 21’inci maddesi uyarınca kurulan ihtisas komisyonlarına üye seçilmesi teklifi görüşülerek, İmar ve Bayındırlık Komisyonuna AKP Meclis Üyelerinden Mehmet Çüter, Orhan Soylu Yılmaz, Rezzuk Ayoğlu, Harun Demirci, MHP Meclis Üyelerinden Nazmi Ceylan ve CHP Meclis Üyelerinden Mehmet Ömer Dolar ile Abdullah Hançer; Çevre Sağlık Komisyonuna AKP Meclis Üyelerinden Ahmet Okay, Ahmet Uçar, Üstün Soylu, Mehmet Gökçe, MHP Meclis Üyelerinden Hüseyin Afrin ve CHP Meclis Üyelerinden Selahattin Atahan ile Semir Topaloğlu; Plan-Bütçe Komisyonuna AKP Meclis Üyelerinden Cengiz Yıldız, Celalettin Yakut, Mustafa Sayın, Abdulkadir Elitaş, MHP Meclis Üyelerinden Ali Rıza Uygur ve CHP Meclis Üyelerinden Mehmet Gülüm ile İlmittin Dağ; Eğitim Komisyonuna AKP Meclis Üyelerinden Ziya Güleroğlu, Ş Kudret Özbakış, Yusuf Bulanık, Mustafa Güven, MHP Meclis Üyelerinden Menderes Eker ve CHP Meclis Üyelerinden Yılmaz Özbay ile Sezer Aydemir; Ulaşım Komisyonuna AKP Meclis Üyelerinden Selçuk Urman, Bülent Özer, Alamettin Ayvazoğlu, Yusuf Okkan, MHP Meclis Üyelerinden Ali Ok ve CHP Meclis Üyelerinden Sami Keskin ile İbrahim Güzel; Altyapı Mesken ve Kentsel İyileştirme Komisyonuna AKP Meclis Üyelerinden Mehmet Gülen, Üstün Soylu, Ali Kurter, Mustafa Güven, MHP Meclis Üyelerinden Ekrem İlkbahar ve CHP Meclis Üyelerinden Mehmet Ali Kamacı ile Gazanfer Dik; Tarım, Orman ve Köy Hizmetleri Komisyonuna AKP Meclis Üyelerinden Hani Kılınç, Ahmet Ak, Ahmet Okay, Süleyman Donat, MHP Meclis Üyelerinden Yusuf Kızıldağ, CHP Meclis Üyelerinden Süleyman Ray ile Mustafa Alper Menteşoğlu; Hukuk ve İçişleri Komisyonuna AKP Meclis Üyelerinden Mehmet Gülen, Ziya Güleroğlu, Bülent Özer, Osman Sönmez, MHP Meclis Üyelerinden İsmail Başar, CHP Meclis Üyelerinden İlmittin Boz ile Mehmet Cumhur Karaali; Tarife Komisyonuna AKP Meclis Üyelerinden Abdullatif Demir, Selçuk Urman, Emin Dönmez, Mehmet Keleş, MHP Meclis Üyelerinden Yusuf Hüner ve CHP Meclis Üyelerinden Yıldız Bor ile Adil Nural; Sosyal Hizmetler, Halkla İlişkiler ve Adlandırma Komisyonuna AKP Meclis Üyelerinden Şemsettin Günay, Mehmet Keleş, Mehmet Gökçe, Abdulkadir Elitaş, MHP Meclis Üyelerinden Mehmet Ökkeş Koçak ve CHP Meclis Üyelerinden Çiğdem Şahinoğulları ile Serdar Güven oy birliği ile seçilen isimler oldu.

HATSU Genel Müdürlüğünün “Dörtyol ilçesindeki mevcut 260 km’lik içme suyu şebekesinin yenilenmesi, Samandağ ilçesindeki mevcut 200 km’lik içme suyu şebekesinin yenilenmesi ve Arsuz ilçesindeki 240 km’lik kanalizasyon şebekesinin inşası” projelerinin gerçekleştirilmesi amacıyla Avrupa İmar ve Kalkınma Bankasından (EBRD) 5 milyon €’su hibe, 27 milyon €’su ise kredi olmak üzere verilecek finansman için Hatay Büyükşehir Belediyesinin Garantör olması ve belediyemiz ile adı geçen banka arasında imzalanacak olan Garanti Tazminat ve Sözleşmesini imzalamak üzere Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’a yetki verilmesi teklifinin görüşülerek 38 kabul oyuna karşın AKP Meclis Üyelerinin 40 ret oyu ile reddedildi.

Mali Hizmetler Dairesi Başkanlığının şartlı bağışlarla yaptırılan Reyhanlı 24 derslikli ilköğretim okulu bahçesine basketbol sahası yapımı için Aalen Belediyesi tarafından gönderilen şartlı bağışın kabul edilmesi; yapılan sözleşme çerçevesinde ihalenin YIKOB tarafından yapılması ve ödeneğin eksik kalması durumunda İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile belediyemiz arasında yapılacak ek sözleşmeye istinaden ödeme yapılması teklifinin görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.

Belediyenin kadro tahsis talepleri Hukuk ve İçişleri Komisyonuna havale edildi. 9 adet cadde ve sokak isim değişikliği teklifleri Sosyal Hizmetler, Halkla İlişkiler ve Adlandırma Komisyonuna oy birliği ile havale edildi. 2016 yılına ait Denetim Komisyonu Raporu görüşüldü. 5393 Sayılı Belediye Kanunu’nun 56’ıncı maddesi uyarınca Hatay Hatay Büyükşehir Belediyesi 2016 Mali Yılı Faaliyet Raporu görüşülerek kabul edildi.

Hatay Büyükşehir Belediyesinin bir sonraki olağan meclisinin 11 Mayıs Perşembe günü saat 14.00’de yapılamasına karar verildi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here