“Haydi, İkametinizi İskenderun’a Taşıyın!”

0
191

HESOB Başkan Vekili Erol Akın ile Esnaf Oda Başkanlarından Çağrı!

Hatay Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (HESOB) Başkan Vekili Erol Akın ve İskenderun Esnaf Odaları başkanları, birlik binasında bir araya gelerek, İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı tarafından başlatılan ‘İkametimi Taşıyorum Çünkü İskenderun’da Yaşıyorum’ kampanyasına tam destek verdiklerini duyurdular.

Oda başkanları adına konuşan HESOB Başkanvekili Erol Akın, vatandaşları da bu konuda duyarlı olmaya çağırarak; “İskenderun Belediye Başkanımız Sayın Fatih Tosyalı’nın ‘İkametimi Taşıyorum Çünkü İskenderun’da Yaşıyorum’ kampanyasına İskenderun Esnaf Odaları olarak katıldığımızı beyan etmek istiyoruz. Şu an İskenderun’da oturup, burada yaşayan fakat ikamet adresi başka yerde olan vatandaşlarımıza ikametlerini İskenderun’a taşımaları gerektiğini belirtmek isteriz. Zira şu an 248.300 olan nüfusumuzun 250 bine çıkması halinde genel bütçeden fert başına aldığımız aylık miktar takribi olarak iki katına çıkacaktır. Bu da İskenderun Belediyesi bütçesine yıllık olarak 20 milyon TL ekstradan katkı demektir. Nüfusumuzun 250 bine çıkması halinde İskenderun ilçemizin statü değişikliğinden dolayı belki de il olma yolunda bir kapıyı da aralamış olacağız. Ayrıca genel bütçeden gelecek olan bu artışın biz İskenderun halkına hizmet olarak döneceğini ve bu ilçede ikamet eden her vatandaşımızın bu hizmetlerinden faydalanacağını unutmamamız gerekir.

Örneğin bitişiğimizdeki Osmaniye ilimizin nüfusu 264.000 iken genel bütçeden aldığı aylık pay ortalama 12 milyon TL olup, İskenderun ilçemize aylık ödenen pay ortalama 5 milyon TL’dir. Arada neredeyse iki buçuk kat fark vardır. Dolayısıyla İskenderun’da oturup çeşitli sebeplerle ikametgahı başka ilçelerde olan veya başka il ve ilçelerdeki ikametgahlarını oturduğu şehre taşımayan vatandaşlarımıza çağrımız şudur ki; yaşadığımız şehrin belediyesinden daha kaliteli ve daha farklı hizmet bekliyorsak vatandaş olarak da bize düşen görev, ikametgahımızı yaşadığımız şehre taşıyarak belediyemizin genel bütçeden alacağı paya katkı sağlamaktır.

İkametimizi 31 Aralık 2019’a kadar İskenderun’a taşıyarak İskenderun Belediyesi bütçesine katkıda bulunalım. Bu konuda tüm vatandaşlarımızın duyarlılık göstermesini bekliyoruz” şeklinde konuştu. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here