Hatay’ın Melekleri ‘Avrupa’yı Düşünüyor!

0
260

bayan basketbol35Kadınlar Basketbol Süper Ligi (KBSL)’nde mücadele eden Hatay Büyükşehir Belediyesi Kadınlar Basketbol Takımında tüm planlar sezon sonunda Avrupa kupalarına katılmaya yönelik yapılıyor. Sezon başında büyük hedeflerle yola çıktıklarını dile getiren Baş Antrenör Ekin Baş; “Biz Hatay BŞB olarak her maça kazanmak için çıkıyoruz. Bir sözümüz var, Avrupa hedefliyoruz. Hatay’da Avrupa kupası oynamak istiyoruz ve Avrupa kupasını Hatay’a getirmek istiyoruz” dedi.

Ligde bu sezon oynanan 14 maç sonunda aldığı 10 galibiyetle 24 puan toplayan ve 3. sırada yer alan Hatay BŞB’de, oyuncudan antrenöre kadar tüm takım sezon sonunda Avrupa kupalarına gitmek için çalışıyor. Takımını baş antrenörü Ekin Baş, bu sezon her maça kazanmak için çıktıklarını söyledi. Şu ana kadar 14 maç sonunda ligde 3. sırada yer aldıklarını hatırlatan Baş, sezon sonunda Avrupa’ya katılacak takımlar arasında yer almak için çalıştıklarını belirtti.

Avrupa Kupasını Hatay’a Getirmek İstiyoruz

Sezon başında büyük hedeflerle yola çıktıklarını dile getiren Ekin Baş; “Bu hedefler için sezon öncesi çok iyi bir planlama yaptık. İlk yarı sonunda da hedeflerimizin hepsine ulaştık. Büyük hedeflerimiz var. Sezon başında ilk 8 hedefindeydik, bunun üzerinde ne kadar yukarıya gidebilirsek bu da hedeflerimiz içinde. Avrupa hedefliyoruz. Hatay’da Avrupa kupası oynamak istiyoruz. Avrupa kupasını Hatay’a getirmek istiyoruz. Bu şekilde çalışmalarımız devam ediyor” diye konuştu.

bayan basketbol33

Maçlarda büyük-küçük takım ayrımı yapmadan galibiyet hedefiyle oynadıklarını da belirten Baş; “Zaten lige bakılırsa ilk sıradaki takımlara zaten galip geldik, ilk beş içindeki takımların dördüne galip geldik. Bunlar bizim için büyük başarı” şeklinde konuştu.

Vajda: “Hedefimize Adım-Adım Yaklaşıyoruz”

Takımın Macar oyuncusu Anna Vajda ise takımdaki kimyanın çok iyi olduğunu ifade ederek; “Takım arkadaşlarımla güzel bir kimya oluşturduk. Hatay küçük bir şehir ama sakin olması benim hoşuma gidiyor. Maçları kazandıkça sezon hedeflerimize adım-adım yaklaşıyoruz. Bu beni ayrıca mutlu ediyor. Ateşli bir taraftar grubuna sahibiz, onların desteğiyle maç içinde daha istekli ve daha hızlı hareket ediyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

Takım guardı Dilara Tongar da, yaptığı değerlendirmede; “Çok iyi bir takım kimyasına sahibiz, bu da başarıyı getiriyor. İnsan çalıştığı yerde ne kadar mutluysa o kadar verim artıyor. Sezon sonunda ilk 4’ü hedefliyoruz, hedefimize doğru da ilerliyoruz. İnşallah sezon sonunda büyük bir başarıyla sezonu tamamlayacağız” ifadelerini kullandı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here