Hatay’ın Anavatana Katılışı Coşkuyla Kutlanacak

0
35

Hatay Büyükşehir Belediyesi, Hatay’ın anavatana katılışının 83. yıl dönümünde bir dizi etkinliğin altına imza atacak.

38’ci Hatay Festivali kapsamında düzenlenecek etkinlikler 21 Temmuz Perşembe akşamı Sünnet Şöleni, 83 Metrelik Künefe İkramı ve Folklor Gecesi ile başlayacak. Antakya EXPO alanının ev sahipliği yapacağı etkinlikler saat 17.30’da başlayacak.

Etkinliklerin ikinci gününde Türkiye’nin en uzun soluklu amatör futbol turnuvası olan Erhan Aksay EXPO Futbol Turnuvası’nın şampiyonu belli olacak. Antakya ve İskenderun gruplarını lider tamamlayan takımlar bu anlamlı turnuvanın şampiyonu olmak için Esentepe Futbol Sahası’nda ter dökecek. Saat 18.30’da başlayacak maçtan önce Hatay Veteranlar ile Fenerbahçe Veteranlar gösteri maçı yapacak. Festivalin ikinci gün etkinlikleri Antakya EXPO alanında saat 20.30’da başlayacak kokteyl ile tamamlanacak.

83’cü yıl dönümü kutlamaları, UNESCO Gastronomi Evi’nin ev sahipliği yapacağı piyano ve keman dinletisi ile devam edecek. Müzik dinletisi, 23 Temmuz Cumartesi saat 19.00’da başlayacak ve kutlamalar bir kez daha EXPO alanına taşınacak. Türk halk müziğinin sevilen ismi Volkan Konak, Antakya EXPO alanında sevenleriyle buluşacak.

Volkan Konak, cumartesi akşamı saat 20.30’da EXPO amfitiyatroda vereceği konser ile 23 Temmuz’un coşkusunu doruklara taşıyacak.

Festival programı 24 Temmuz’da 11. Uluslararası Aba Güreşi Şampiyonası Finalleri ile son bulacak. Ata sporuna gönül veren yüzlerce güreşçi pazar günü saat 15.00’te başlayacak final müsabakalarında şampiyon olabilmek için Hatay Büyükşehir Belediyesi Spor Kompleksi mersahına çıkacak. (Haber Merkezi)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here