Hatay’daki Tüm Esnafın Sıkıntısı Giderilmeli!

0
72

Milletvekili Birol Ertem, Esnafın Sorunlarını TBMM’de Bir Kez Daha Gündeme Getirdi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Hatay Milletvekili ve Milli Savunma Komisyonu Üyesi Dr. Birol Ertem, Türkiye Büyük Millet Meclisinde, Hatay Esnafının yaşadığı sorunları bir kez daha gündeme getirdi. Ertem mecliste yaptığı konuşmada, Hatay esnafına borç erteleme ya da kredi verilmesi hususunda görüşlerini bildirdi.

TBMM’deki yoğun çalışma temposunun yanı sıra Hatay’ı ilçe-ilçe ve mahalle-mahalle gezerek vatandaşların sorun, istek ve taleplerini yerinde takip eden Milletvekili Birol Ertem, Hataylı vatandaşların Ankara’daki sesi olmaya devam ediyor.

Son olarak Hatay Esnafının yaşadığı sorunları Türkiye Büyük Millet Meclisinde söz alarak dile getiren Birol Ertem, mecliste yaptığı konuşmada; “Hatay’da, Afrin operasyonundan ve Suriye savaşından en çok etkilenen esnafımızın iş hacmi % 60-70 oranında azalmıştır. Hükümet sadece savaştan zarar gördüğünü belgeleyen esnafın borçlarına indirim ve yapılandırma getirerek çok ciddiyetsiz bir çalışma yapmıştır.

Mağdur olan siftah bile yapamayan tüm esnaflarımız için; Vergi, SSK, Bağ-Kur gibi borçların 1 yıl ertelenmesi, Esnafımıza faizsiz kredi verilmesi, Esnaf Kefaletten kredi kullananların borçlarının faizsiz bir şekilde 1 yıl ertelenmesi ve Esnafımıza Sicil affı getirilmesi gibi düzenlemeleri, hükümetten, Hatay esnafları adına acilen bekliyoruz” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here